Малинове варення з м’ятою, зварене в мультиварці, має насичений рубіновий колір, хороший смак і аромат, в міру густу консистенцію. Мультиварка значно спрощує процес приготування, позбавляючи від таких неприємних моментів, як підгоряння і «втікання».
Малинове варення – дуже смачне ласощі, яке серед заготовок на зиму одне з найпопулярніших! Адже в період зимової холоднечі саме чашка гарячого чаю з малиновим варенням рятує від жару, болю в горлі та інших неприємних симптомів застуди. Для тих, хто любить м’яту, її смак і аромат, пропоную додати в варення ще трохи цієї запашної трави. Готувати малинове варення будемо в мультиварці Поларіс 0517ad потужністю 850 Вт і об’ємом чаші п’ять літрів. Щоб зварити варення з нижчеперелічених інгредієнтів в іншої моделі мультиварки, в кількості двох літрів, слід звернути увагу на об’єм чаші. Якщо чаша менше п’яти літрів, кількість продуктів просто зменшуємо.
Складові:
- ягоди малини – 2 кг
- цукровий пісок – 2,2 кг
- вода – 100 мл
- великі гілочки м’яти – 3 шт.
приготування
- Свіжу малину, оглядаємо на наявність гілочок, листя, комах та іншого сміття, а потім укладаємо в глибоку пластикову миску. Якщо все ягоди з цілими щільними шапочками, промиваємо малину ще додатково водою через друшляк. Якщо ситуація протилежна, шапочки ягід розчавлені (ягоди малини дуже ніжні і буває, що не вдається доставити їх додому в цілому вигляді), просто викладаємо їх в миску, що не промиваючи водою.
- За допомогою товкучки для пюре або качалки тиснемо ягоди в однорідну масу з безліччю дрібних кісточок. Слід зазначити, що ці крихітні кісточки жодним чином не впливають в подальшому на смак малинового варення і космічну швидкість його поїдання!
- Тепер відміряє необхідну кількість цукру з розрахунку, що на 2 кг ягід потрібно 2 кг і 200 г цукрового піску. Таке співвідношення продуктів дає оптимальну консистенцію варення. В результаті у нас повинно вийти 4 баночки варення об’ємом в 0,5 літра. Якщо взяти цукру або ягід менше, то одна баночка вийде, до кінця не заповненої варенням, і її можна буде зберігати тільки в холодильнику під капроновою кришкою. Засипаємо необхідною кількістю цукру роздавлені ягоди і перемішуємо.
- Виливаємо малинову суміш в чашу і встановлюємо в мультиварку. Гілочки м’яти, промиваємо водою, обсушуємо, додаємо до ягодам. Додаємо 100 мл води.
- В меню мультиварки вибираємо функцію «мультіповар», встановлюємо температуру приготування 160 градусів і час 25 хвилин. Далеко від мультиварки не відходячи, до кінця програми малинове варення почне закипати. Кришку в процесі варіння варення в мультиварці не закриваємо.
- З готового малинового варення в мультиварці дістаємо гілочки м’яти і викидаємо. Розливаємо гаряче ласощі по стерильним банкам до самого верху.
- Накриваємо банки з малиновим варенням на зиму бляшаними стерильними кришками і закочує ключем для консервування. Перевертаємо баночки вниз кришками і встановлюємо на рівну поверхню. Зверху укутуємо пледом або махровим рушником. У такому положення банки з малиновим варенням повинні повністю охолонути і встоятися. Тільки потім переносимо їх в комору або льох на зберігання до холодів.
- Малинове варення з м’ятою в мультиварці допоможе не тільки здолати простудні захворювання. Таку баночку яскравого, літнього варення з малини просто приємно відкрити взимку, є вприкуску з чаєм, і, насолоджуючись райським задоволенням, згадувати сонячні дні. Також готовим малиновим варенням можна доповнювати оладки або млинці, мастити на тости, додавати в молочні каші, варити на його основі киселі або компоти.