Мойва – це смачна риба, яку можна не тільки банально посмажити на сковороді, а й зробити з неї, наприклад, котлети. Мойва, смажена на сковороді в рослинному маслі, подається відразу після приготування. У цей момент її смак просто дивовижний. Щоб посмажити мойву в борошні, вам буде потрібно не більше 20 хвилин, в залежності від її кількості.
Складові:
- мойва (розмір середній) – 0,5 кг
- борошно пшеничне – 5-6 ст. ложок
- сіль за смаком
- рослинне масло – для смаження
- зелена цибуля – до столу.
Рецепт приготування
- Спочатку очистіть мойву від нутрощів, щоб нічого не залишилося. Потім ретельно промийте рибу, щоб вона не гірчить. Голову також видаліть. Рибу добре посоліть, і залиште на 10 хвилин.
- Обваляйте кожну мойву в борошні з усіх боків.
- Коли сковорода з маслом нагріється, викладіть в неї рибу і обсмажуйте з кожного боку до рум’яної.
- Викладіть смажену в борошні мойву на тарілку або паперовий рушник. Потім перекладіть на блюдо і прикрасьте свіжим зеленою цибулею. Подавайте до столу відразу після того, як приготуєте. Смажена мойва повинна бути ще теплою.