Борошняні оладки з морквою – чудова ідея для сніданку в вихідний день.
Всякі і різні млинці та оладки, я дуже люблю робити на сніданок у вихідні, а потім всією сім’єю під який-небудь смішний мультфільм довго пити чай або каву з оладками і насолоджуватися байдикування. В общем-то, морквина не сильно відчувається в їхньому смаку, хоча і надає цим оладок красивий золотистий відтінок. Але ці морквяні оладки володіють однією чудовою властивістю. Моя дитина, який ніяк не хоче їсти моркву ні в якому вигляді, вони постачають каротином. І нічого, що ми їх смажимо, адже каротин прекрасно переносить високу температуру, а жир або масло йому просто необхідні, щоб він засвоївся організмом. Тому я часто морква або гарбуз додаю в оладки або яку-небудь іншу випічку і таким чином хоч трохи намагаюся наситити організм дитини натуральними вітамінами. А ще я іноді роблю морквяні котлети, але це зовсім інший рецепт.
Складові:
- 200 г борошна
- 250 мл кефіру або кислого молока
- 2 яйця
- 150 г моркви
- 1 ст.л. цукру
- ¼ ч.л. солі
- ½ ч.л. соди
- масло для смаження.
приготування
- У кисле молоко або кефір додайте сіль, цукор, соду і яйця, добре перемішайте. Головне, щоб сода була грудочками.
- Додайте до кислого молока просіяне борошно і знову перемішайте.
- Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці, додайте її в тісто.
- Тісто має вийти густим, красивого рожевого кольору. Накрийте тісто рушником і залиште на столі при кімнатній температурі мінімум на півгодини. Так бажано робити з будь-яким млинцевим тестом або тестом на оладки.
- Розігрійте сковороду, налийте в неї пару ложок рослинного масла і розігрійте його. Тісто для оладок викладайте ложкою на розпечену сковороду, намагаючись надати їм форму кола.
- Коли н поверхні оладок з’являться бульбашки і вона перестане бути рідким, оладки можна перевертати і обсмажувати з другої сторони до готовності.
- Готові оладки викладайте на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир.
- Подавайте оладки теплими зі сметаною, сиропом або варенням. На морквяних оладках не зупиняйтеся, наступного разу приготуйте кабачкові оладки з манкою, а потім оладки із зеленню.