З м’ясного фаршу можна приготувати масу різноманітних страв, в тому числі і випічку. Звичайно, вона не буде солодким, але від цього менш смачної точно не стане. Соковиті і ароматні м’ясні пироги, пиріжки, чебуреки – одні тільки назви викликають апетит!
Наслідки випічка – одна з моїх улюблених, особливо якщо в якості начинки використовується м’ясний фарш для пирогів. Соковите, ароматне наповнення в поєднанні з ніжним і розсипчастим тестом – що може бути смачніше! Правда, зробити по-справжньому апетитний пиріг з м’ясом вдається не завжди.
Я довго шукала такий універсальний рецепт м’ясної начинки, який був би завжди вдалим. Зовсім випадково натрапила на фарш зі свинини з сирою картоплею і цибулею – це щось неймовірне! Пиріжки та пироги, відкриті і закриті, з пісочного або будь-якого іншого тіста виходять просто чудовими!
Інгредієнти (з розрахунку на 500 г тесту):
- свинячий фарш рубаний – 400 г
- картопля – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
- сіль – 1/2 ст.л.
Спосіб приготування
- Сиру картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Саме цей простий компонент надає ніжну консистенцію начинці.
- Велику цибулину також подрібнюємо, намагаючись порубати якомога меншими шматочками. Ні в якому разі не можна застосовувати м’ясорубку – з перемолотим цибулею випічка виходить вже не такий соковитою!
- Заздалегідь підготовлений фарш з м’яса з’єднуємо з цибулею і картоплею. Чому саме свинина? Тут все просто – вона найніжніша, жирна, поживна і ніколи не буває сухуватою. Тобто для несолодкої випічки краще не придумати.
- До суміші цибулі, картоплі та м’яса додаємо сіль і перець. Добре все вимішуємо. Якщо хочеться, щоб начинка була ще більш соковитою то можна влити грам 50-70 звичайної холодної води. Така хитрість особливо підійде, якщо заплановані чебуреки або біляші.
- Даємо фаршу настоятися 15-20 хвилин. Ще раз перемішуємо і найкраща начинка для пиріжків, пирогів, чебуреків, зраз і т.п. готова!
Господині на замітку:
- Свинину для фаршу теж потрібно вміти правильно вибрати. Варіантів може бути багато: з ошийка, з стегна з додаванням сала і т.д. Найм’якший вийде, якщо взяти 3 частини вирізки (філе) і додати 1 частина сала зі спини без шкури. Біле м’ясо купувати не варто – начинка буде сухою.