Цей рецепт чудово підійде для утилізації «некондиційних» овочів різного розміру і форми, які не підходять для приготування інших заготовок на зиму. Завдяки томатній заливці, огірки виходять дуже смачними (з легкою кислинкою і ніжним ароматом). Часник надає заготовці пікантну і ароматну нотку. Але все ж таки основою даного рецепту є огірки. Спеції, помідорна заливка і часник є лише смаковими фоном головного продукту.
Взимку такі огірочки можна використовувати для приготування розсольнику, солянки, салатів, а також подавати в якості закуски або гарніру. Їх смачно подавати з гречаною кашею, булгуром, котлетами і відбивними.
Огірки в томатній заливці без стерилізації добре зберігаються тривалий час, тому їх можна сміливо заготовлювати про запас.
Інгредієнти для приготування огірків в томатної заливки на зиму без стерилізації:
- огірки – 1,25 кг
- томати – 650 г
- часник – 50 г
- цукор – 2 ст. л.
- сіль – 20 г
- оцет – 3 ст. л.
Рецепт огірків в томатній заливці на зиму без стерилізації:
Спочатку готуємо томати: промиваємо їх під водою, шаткуємо дрібними сегментами і викладаємо в ємність блендера. Подрібнюємо помідори до стану пюре та викладаємо їх в миску. За бажанням, в цьому рецепті можна використовувати нарізані часточки помідорів. Однак при такому варіанті необхідно попередньо зняти шкірку з помідорів.
Нарізаємо огірки невеликими брусочками (висотою 2-3 см), вводимо в помідорну масу.
Висипаємо в миску кухонну сіль і цукор. Використовуємо натуральну сіль без добавок і ароматизаторів.
Залишаємо заготовку на 1 годину.
Потім ставимо на помірний вогонь. Після того, як огірки в томатній заливці закиплять, готуємо їх 5 хвилин.
На останній хвилині приготування вводимо в миску шматочки часнику. Наливаємо рекомендовану норму оцту.
Викладаємо киплячу огіркову масу у попередньо прогріту тару, герметично закорковуємо і покриваємо теплим пледом. Залишаємо в перевернутому вигляді до охолодження банок.
Огірки в томатній заливці на зиму без стерилізації готові! Зберігаємо заготовку в темній коморі або холодному погребі.
Смачного!