Вперше цей рецепт я випробувала кілька років тому, просто змішавши мої улюблені інгредієнти. Але виявляється, що оладки з яйцем і зеленою цибулею були придумані задовго до мого експерименту – ще наші бабусі і прабабусі робили їх.
Ці пишні і ніжні оладки за смаком дуже нагадують пиріжки з зеленою цибулею і яйцем. Але готуються-то набагато простіше, а значить цілком можна нагодувати сім’ю ситним і смачним сніданком, не докладаючи особливих зусиль.
Особливо подобається мені цей рецепт, коли приїжджаємо на дачу – зелень там завжди під рукою, так само як і домашні яйця. А часу особливо на те, щоб стояти біля плити, немає – є маса інших більш цікавих справ.
Складові:
- кефір – 200 мл
- сметана – 120 г
- сире яйце – 1 шт.
- пшеничне борошно – близько 180 г
- пір’я зеленої цибулі – 50 г
- варені яйця – 2 шт.
- сіль – 1 ч. л.
- харчова сода – 1 ч. л. (Без гірки)
- рослинне масло – по необхідності.
Як приготувати:
- Кефір з’єднайте зі сметаною і яйцем в глибокій мисці, а потім старанно вимішайте.
- Пшеничне борошно змішайте з содою і сіллю і перед додаванням в тісто по можливості просійте через дрібне сито. Засинайте борошняну суміш в кефіру сметанним масу поступово, паралельно перемішуючи все столовою ложкою.
- Варені яйця звільніть від шкаралупи, дрібно покришите ножем і засипте в тісто.
- Зелену цибулю промийте та висушіть, наріжте дрібно і закладіть слідом за яйцями.
- Старанно перемішайте тісто для оладок, щоб цибуля і яйця розподілилися в ньому рівномірно, і залиште на 5-7 хвилин при кімнатній температурі.
- Розжарити в сковороді рослинне масло і, викладаючи оладки столовою ложкою, обсмажте їх до золотистої скоринки з одного боку.
- Акуратно переверніть, підчепивши виделкою або лопаткою, і дожарьте другу сторону оладок.
- Викладіть оладки з зеленою цибулею і яйцем на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло, після чого подайте на стіл, поки вони не встигли охолонути. Смачні такі оладки і зі сметаною, і з м’яким плавленим сиром, і самі по собі.
Господині на замітку:
- Кефір, сметану і сире яйце перед приготуванням тесту для оладок краще нагріти до кімнатної температури, для чого потрібно всього лише за 1-2 години до початку готування викласти їх з холодильника.
- Якщо сметани під рукою немає, то її можна замінити такою ж кількістю кефіру або ряжанки, єдино, що муки тоді може знадобитися трохи більше зазначеного.
- Крім лука в тісто можна додати мелконарубленную зелень кропу або петрушки, але це на любителя, адже деякі не дуже люблять ароматну зелень.
Автор: Світлана Сорока