Покажу, як спекти і прикрасити пасхальне печиво з глазур’ю на прикладі заготовки зайчика. А ви можете аналогічно зробити інших персонажів.
Традиційний символ Великодня – великодні зайчики. У цьому рецепті ви знайдете ескіз зайчиха в ошатному платті, за яким можна вирізати фігурні заготовки печива з тіста, і опис того, як розфарбувати її фарбами на основі цукрового білкової глазурі. Для того щоб намалювати очі і брови зайчисі вам знадобиться кулінарний маркер чорного кольору.
Складові:
Пісочне тісто:
- молоко – 25 мл
- цукор – 85 г
- вершкове масло (розм’якшене) – 85 г
- ванілін – 2 г
- яйце (жовток) – 1 шт.
- пшеничне борошно в / с – 175 г
Цукрова глазур:
- харчова фарба (рожева, жовта, оранжева, червона) – 2 г
- цукрова пудра – 185 г
- яйце (білок) – 1 шт.
Спосіб приготування
- Лекало роздрукуйте на щільному папері (розміри вказані в міліметрах). Зелені лінії ескізу допоможуть намалювати цукровою глазур’ю мережива на сукню зайчиха і її мордочку.
- Змішайте в блендері на низькій швидкості м’яке пісочне тісто з продуктів, наведених у списку інгредієнтів. Покладіть тісто в холодильник на 10 хвилин, а потім розкачайте тонким шаром і перенесіть на деко. Прикладіть лекало, виріжте фігурне печиво. Вирізаючи зайчиху прямо на деку, ви вбережете її від деформації при перенесенні.
- Розігрійте духовку до 155 градусів за Цельсієм. Випікайте 11 хвилин.
- Змішайте білу цукрову глазур. На її основі складіть кольорові фарби. Щоб глазур вийшла гладкою і однорідною, процідіть білок через сито і просійте цукрову пудру. Розтирайте білок і пудру до тих пір, поки суміш не стане дуже густою (як жирна сметана). Складайте невеликі порції потрібних кольорів, перед тим як почати малювати на печиво. Щоб розфарбувати зайчиху знадобиться більше білої, помаранчевої та рожевої глазурі, і трохи жовтої і червоної для дрібних деталей.
- Заповніть кондитерський мішок білою глазур’ю. Закрасите печиво. Глазур сохне 20 хвилин.
- Щоб намалювати мережива візьміть тонкі кремові насадки (діаметр отвору 1 і 2 міліметри). Намалюйте хвилясту лінію за допомогою насадки 2 мм. Через 15 хвилин намалюйте за ескізом тонкі лінії насадкою 1 мм.
- Зафарбуйте рожеве плаття.
- Намітьте простим олівцем личко і вуха, намалюйте рожеві деталі.
- Поки на висохла глазур поставте білі крапки. Вони просядуть в сирої рожевий колір, і поверхня малюнка залишиться рівною.
- Після того як висохне рожеве плаття, намалюйте рожеві мережива, кишені і помаранчеві мережива навколо шиї.
- Намалюйте червоний носик сердечком.
- Чорним кулінарним маркером відзначте брови і очі. Зробіть білою глазур’ю бантик між вухами і ромашки на плаття.
- Зачекайте, поки висохнуть ромашки, намалюйте жовтою глазур’ю серединки.
- Пасхальне печиво готове. Якщо ви малюєте цукровою глазур’ю на печиво вперше, то не потрібно одночасно робити кілька виробів. Зафарбуйте всі заготовки білою глазур’ю, а потім фарбуйте кожну зайчиху окремо. Залиште готове печиво для повного висихання в теплому і сухому приміщенні на 6 годин. Глазур можна сушити в духовці.
Готувала і фотографувала Лена Цинкевіч