Друзі, якщо ви не готові є паровий рулет ханум без м’яса, тоді ось вам рецепт для м’ясоїдів – ханум в пароварці з яловичиною. Дуже смачний, м’який і соковитий завдяки одному секретному інгредієнту! 🙂 А в кінці цього рецепта є посилання на приголомшливу випічку з гарбузом і шоколадом.
Паровий рулет ханум – традиційне узбецьке блюдо. Зазвичай його роблять з фаршем та цибулею, часом додають картоплю. Однак можна урізноманітнити повсякденне меню, приготувавши ханум з начинкою з гарбуза. Цей рецепт парового рулету ханум підходить і для пісного меню.
Блюдо на любителя – гарбуз люблять не всі … І дарма, адже вона дуже корисна і здатна підтримати імунітет в холодні зимові дні і ранньою весною. Гарбуз – майже єдиний овоч, здатний зберігати максимум вітамінів після тривалого зберігання! Візьміть собі це на замітку.
Паровий рулет ханум з гарбузом – це не тільки корисно, але ще і дуже економно. Для домашнього різноманітності то, что надо!
Отже, докладно про те, як приготувати ханум.
Інгредієнти для парового рулету ханум з гарбузом:
Для тесту:
- борошно – 1 кг
- вода – 1 ст
- сіль – щіпка
Для начинки:
- невелика гарбуз (близько 500 г)
- кілька цибулин (2-3 шт)
- сіль, спеції – за смаком
- рослинне масло – 0,5 ст
Ідеально підходять такі спеції як: насіння кінзи (коріандру), насіння зіри і чорний мелений перець. При бажанні можна обсмажити цибулю перед змішуванням, або додати масло безпосередньо в начинку без обсмажування.
Як приготувати ханум – покроковий рецепт з фото
У чашу для замісу тіста двічі просіяти борошно і зробити в ній поглиблення. Воду змішати з сіллю і акуратно влити в борошно.
Замісити пластичне тісто, додаючи борошно за потребою.
Тісто розділити на чотири частини.
Тісто для парового рулету ханум накрити харчовою плівкою або пакетом і залишити на 15-20 хвилин.
Готуємо начинку для парового рулету ханум
Очищену від шкірки і насіння гарбуз подрібнити в блендері або нарізати дрібними кубиками вручну.
Очищену цибулю дрібно накришити. З’єднати цибулю, гарбуз, додати сіль і спеції.
Бажано не використовувати для подрібнення цибулі блендер, так як він може перетворитися в кашу і ефект буде не той, що треба.
Можна приготувати десертний парової рулет ханум – без цибулі та гострих спецій, додавши трохи цукру і ванілі в начинку.
Перемішати подрібнені інгредієнти.
Розкачати круглим пластом кожну з частин якомога тонше. Змастити тісто шаром рослинного масла.
Розподілити рівномірно четверту частину начинки.
Звертаємо ханум. Для того, щоб краю рулету були більш акуратними, їх слід підвернути, як показано на фото.
Готові рулети укласти на змащені олією кола мантоварки (або пароварки).
Час приготування – близько 40 хвилин. Витягувати, попередньо перевіривши готовність.
Подавати парової рулет ханум з гарбузом найкраще гарячим. Добре поєднується з вершковим маслом, сметаною або легким соусом з натурального йогурту з зеленню і часником.
Якщо ви готували солодкий ханум, подайте до нього варення, джем, солодкий йогурт.
Смачного!
Друзі, якщо вам сподобався цей рецепт, обов’язково розкажіть своїм друзям, як приготувати ханум в пароварці.