З кількох десятків рецептів приготування плову, мені подобається один – плов з курячого філе і бурого рису. Плов виходить ніжним, нежирним, дієтичним і дуже смачним.
В арсеналі досвідчених кухарів знайдуться різні рецепти популярного другої страви: для вегетаріанців і м’ясоїдів, для любителів жирного, а також для прихильників дієтичного і пісного. Плов можна варити з бараниною, свининою, яловичиною, курятиною, індичкою, качкою, олениною, рибою, і, нарешті, з грибами. Для страви використовують найрізноманітніші сорти рису.
Для плову, який я пропоную зварити за допомогою мультиварки, нам знадобиться бурий рис і куряче філе. Такий плов виходить дуже розсипчастим, менш жирним і більш корисним, адже в коричневому рисі міститься багато цінних мікроелементів. Додатковий смак і соковитість додасть додавання солодкого перцю, а також традиційних інгредієнтів – моркви і цибулі.
Складові:
- філе курячої грудки – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- солодкий перець – ½ шт.
- масло рослинне – 3-4 ст. л.
- сіль, перець мелений – за смаком
- рис коричневий – 240 г
- вода – 3 склянки
- зелень – 1 пучок.
Рецепт приготування
- Цибулю і моркву наріжте соломкою або кубиками.
- Увімкніть мультиварку на режим «Жарка» і додайте в чашу масло. Обсмажте цибулю і моркву до ніжно-золотистого кольору.
- Наріжте солодкий перець соломкою або шматочками.
- Додайте перець його в чашу мультиварки і туди ж покладіть нарізане філе курки. Обсмажте протягом 5-7 хвилин.
- Підготуйте потрібну кількість бурого рису.
- Засипте рис у чашу і обсмажте разом з іншими інгредієнтами 3-4 хвилини.
- Залийте в чашу мультиварки воду, додайте сіль і спеції.
- Засипте зелень. Підійде петрушка і кріп, трохи базиліка. Увімкніть режим «Гасіння» і готуйте плов протягом 30 хвилин.
- Чудова друга страва готова. Подавайте плов в гарячому вигляді з гарніром з овочів, і свіжої зелені. Виглядає естетично, якщо при подачі плову надати форму усіченого конуса.
Господині на замітку:
- Якщо вам подобаються різні приправи і прянощі, можете для смаку додати в плов крім чорного перцю коріандр, хмелі-сунелі, куркуму і інші спеції. У Середній Азії в плов нерідко кладуть барбарис і зіру.