Класичний форшмак – це такий фарш, який готується з філе оселедця з додаванням різних інгредієнтів. Як правило, це вершкове масло, кислі яблука, ріпчасту цибулю, яйця. Але крім цих продуктів часто додають моркву, твердий або плавлений сир, майонез, зелень, варений в мундирі картопля – маса варіантів на будь-який смак.
Подають класичний форшмак з оселедця або в окремій піалі, звідки кожен гість може накладати блюдо в свою тарілку самостійно, або готують з них бутерброди, взявши за основу грінки, скибочки батона або чорного хліба.
У будь-якому випадку, класичний форшмак з оселедця – це неймовірно смачно! Згадуємо забуті рецепти з меню наших мам і бабусь. Класичний форшмак з оселедця – гідне блюдо навіть для святкового столу, включаємо його в список!
Цибулеві оладки
Інгредієнти для форшмака:
- оселедець – 400 г;
- яйця курячі – 3 шт .;
- батон – 4-5 скибочок;
- яблуко кислих сортів – 1 шт .;
- цибуля – 1 шт .;
- оцет – 1 стол. ложка;
- вершкове масло – 80 г.
Рецепт приготування класичного форшмака з оселедця
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким. Цибулю почистити, розрізати на четвертинки. Залити його водою (100-150 мл) з оцтом і залишити приблизно на півгодини маринуватися.
Оселедець очистити від нутрощів, ретельно вимити. Вийняти кісточки, зняти з неї шкірку.
Яйця відварити круто. Потім охолодити і очистити. Одне яйце дрібно покришити. У двох інших вийняти жовтки (вони знадобляться для прикраси), а покришити тільки білки.
Яблуко помити, очистити від шкірки і насіння. Батон (не обов’язково брати свіжий, підійде і вчорашній) залити кип’яченою водою до розм’якшення, потім добре віджати.
Оселедцева філе, цибулю, яблуко і батон пропустити через м’ясорубку.
Все перемішати. Додати порізані яйця і розм’якшене вершкове масло.
Ще раз все ретельно розмішати. Готовий форшмак викласти в салатник або намазати на бутерброди. Зверху посипати дрібно натертим жовтком. При бажанні можна присипати спеціями (наприклад, приправою карі) і прикрасити зеленню.
Гуакамоле: рецепт класичний
Смачного!
Рецептом приготування класичного форшмака з оселедця поділилася Ольга.
Рецепт від улюбленої Бабусі Емми: