Кабачок – корисний овоч, але з досить прісним смаком. Спробуйте приготувати цікавий і безпрограшний варіант закуски – рулетики з кабачка з начинкою з печінки і помідорів, в якій переплелися взаємодоповнюючі смакові компоненти.
Ось вона довгоочікувана літня пора! На грядках, нарешті, почали заспівати овочі, а на деревах почали червоніти перші ягоди, після рясного весняного цвітіння. Першими овочами, які нас радують, є огірочки і кабачки. З перших, в нашій родині часто готуються різні салатики, а ось другі, радують нас різноманітними стравами. З кабачків адже можна приготувати і смачну кабачкову ікру. Або посмажити кабачки в панірувальних сухарях. А також зробити запіканку з кабачків. Однак, саме сьогодні, мені б хотілося зупинитися на цікавому блюді – це дієтичні рулетики з печінкою з кабачків. Ох, які ж вони смачні виходять! Запрошені гості завжди хвалять блюдо з цікавим наповненням і дізнаються його рецепт.
Однак, при приготуванні рулетиков, слід дотримуватися деяких правил, щоб страва вийшла смачною. По-перше, кабачки слід брати молоденькі, адже вони за смаком набагато ніжніше, та й перезрілих насіння в них немає. По-друге, кабачки слід обсмажувати на оливковій олії (близько 1 – 1,5 чайної ложки) або, взагалі, краще запекти їх в духовці. Також можна поступити і з печінкою: запекти її в духовці або просто відварити.
Складові:
- 1 великий кабачок
- 1 великий помідор
- 150 грам курячої печінки (як варіант, можна використовувати яловичу печінку або печінку індички)
- сіль
- оливкова олія.
приготування
Перш за все, гарненько вимиємо курячу печінку під проточною водою. Потім обсмажити її, попередньо посоливши. Також, як варіант, можна запекти печінка в духовці або ж просто відварити. Таким способом можна скоротити калорії ще в два рази.
Кабачок вимиємо, наріжемо тонкими подовженими пластинами. Якщо овоч молодий, то зчищати шкірку необов’язково.
Обсмажити кабачки на оливковій олії.
Обсмажені кабачки викладемо на обробну дошку.
На кожен шматочок кабачка зверху покладемо по шматочку помідора.
Потім викладемо смажену печінку.
Акуратно звернемо кабачки рулетиками.
- Викладемо дієтичні рулетики з печінкою з кабачків на красиве блюдо, і подамо до святкового столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Всередину кожного рулетика також можна загорнути невелику гілочку зелені кропу або петрушки.
- Блюдо вийде ще смачніше, якщо перед згортанням, внутрішню частину пластинки кабачка змастити тертим часником.
- Для людей, які не вживають м’ясні продукти, пропонуємо змінений варіант страви: замість печінки всередину рулету можна покласти відвареної гриб, шматочок твердого сиру, бринзи або ложку підсоленого сиру, змішаного з невеликою кількістю тертого часнику.