Цей суп – один з фаворитів у мене за останній час. Готується рибна юшка дуже просто і швидко, а смак її просто нереальний. Для супу я купую філе сома, воно більш ароматне і ніжне, але можна використовувати будь-яку білу рибу, в якій мінімум кісток. Суп кремовий, насичений, дуже смачний. Дуже полюбилася ця юшка з риби і дитині, так як інгредієнтів мінімум, а діти зазвичай не дуже люблять, коли багато всього намішано, тому сміливо можу рекомендувати для дитячого меню такий рецепт.
Складові:
- 1 цибулина
- 1 ст.л. оливкового масла
- 10 г вершкового масла
- 3 великі білі картоплини
- 400 г філе білої риби (сом, судак)
- щіпка сухого чебрецю
- сіль
- чорний мелений перець за смаком
- 200 мл жирних вершків
- 2 ст.л. подрібненою петрушки для подачі.
приготування юшки
- У каструлі з товстим дном, об’ємом приблизно два літри, розігрійте масло. Лук почистіть і наріжте кубиками, покладіть в олію і готуйте, помішуючи, хвилин п’ять, щоб він став м’яким.
- Картоплю почистіть і наріжте кубиками, приблизно 1,5х1,5 сантиметри. Покладіть нарізану картоплю в каструлю до цибулі.
- Залийте картопля теплою водою так, щоб вода тільки покривала його. Додайте сіль, перець і чебрець. Готуйте хвилин двадцять на середньому вогні, поки картопля не звариться. Обов’язково доведіть картоплю до готовності, після додавання риби суп варитися буквально п’ять хвилин.
- Білу рибу перевірте на наявність кісток, видаліть все, що знайшли. Наріжте рибу скибочками завтовшки в один сантиметр. Покладіть рибу в каструлю до готового картоплі. Нагадую, що я готую з філе сома.
- Влийте вершки в каструлю з супом і добре перемішайте.
- Доведіть суп до кипіння і варіть хвилин п’ять. Риба варитися дуже швидко, не треба довго суп тримати на вогні.
- Готова рибна юшка повинна бути кремовою, дуже густий і насиченою. Перевірте перед подачею суп на сіль і, якщо необхідно, додайте її. Розлийте юшку з білої риби по тарілках, посипте дрібно нарізаною петрушкою і подавайте.