Цей суп – один з фаворитів у мене за останній час. Готується рибна юшка дуже просто і швидко, а смак її просто нереальний. Для супу я купую філе сома, воно більш ароматне і ніжне, але можна використовувати будь-яку білу рибу, в якій мінімум кісток. Суп кремовий, насичений, дуже смачний. Дуже полюбилася ця юшка з риби і дитині, так як інгредієнтів мінімум, а діти зазвичай не дуже люблять, коли багато всього намішано, тому сміливо можу рекомендувати для дитячого меню такий рецепт.
Складові:
- 1 цибулина
- 1 ст.л. оливкового масла
- 10 г вершкового масла
- 3 великі білі картоплини
- 400 г філе білої риби (сом, судак)
- щіпка сухого чебрецю
- сіль
- чорний мелений перець за смаком
- 200 мл жирних вершків
- 2 ст.л. подрібненою петрушки для подачі.
приготування юшки
У каструлі з товстим дном, об’ємом приблизно два літри, розігрійте масло. Лук почистіть і наріжте кубиками, покладіть в олію і готуйте, помішуючи, хвилин п’ять, щоб він став м’яким.
Картоплю почистіть і наріжте кубиками, приблизно 1,5х1,5 сантиметри. Покладіть нарізану картоплю в каструлю до цибулі.
Залийте картопля теплою водою так, щоб вода тільки покривала його. Додайте сіль, перець і чебрець. Готуйте хвилин двадцять на середньому вогні, поки картопля не звариться. Обов’язково доведіть картоплю до готовності, після додавання риби суп варитися буквально п’ять хвилин.
Білу рибу перевірте на наявність кісток, видаліть все, що знайшли. Наріжте рибу скибочками завтовшки в один сантиметр. Покладіть рибу в каструлю до готового картоплі. Нагадую, що я готую з філе сома.
Влийте вершки в каструлю з супом і добре перемішайте.
Доведіть суп до кипіння і варіть хвилин п’ять. Риба варитися дуже швидко, не треба довго суп тримати на вогні.
- Готова рибна юшка повинна бути кремовою, дуже густий і насиченою. Перевірте перед подачею суп на сіль і, якщо необхідно, додайте її. Розлийте юшку з білої риби по тарілках, посипте дрібно нарізаною петрушкою і подавайте.