«Мімоза» – це листковий салат з рибних консервів, який є одним з найпопулярніших страв для святкового столу. Рецептів і способів його приготування є величезна безліч і кожен має право на своє існування. Ми ж пропонуємо приготувати класичну «Мімозу» з картоплею, морквою і сиром з консервованим тунцем у власному соку.
Щоб приготувати салат Мімоза з тунцем буде потрібно:
- тунець консервований – 1 баночка/185 г
- картопля – 2-3 бульби середнього розміру
- морква – 1-2 шт.
- яйця – 3 шт.
- твердий сир (будь-який) – 50 г
- майонез – за смаком
- сіль – за смаком
Салат Мімоза з тунцем – рецепт з фото:
насамперед ставимо варитися овочі та яйця. Варимо стандартно для приготування салатів: яйця круто (10 хвилин помірного кипіння), картоплю з морквою відварюємо прямо в шкірці до повної готовності, тобто до м’якості (близько півгодини варіння в залежності від розмірів).
Поки плита працює за нас, займемося рибними консервами. Взагалі, для приготування салату Мімоза можна використовувати будь-які рибні консерви в олії або у власному соку, наприклад, це може бути сайра, сардина, скумбрія, горбуша тощо Наш вибір припав на консерви «Тунець рубаний у власному соку», тому додатково розминати рибу виделкою не довелося. Якщо у вас риба в банку великими шматочками, то її потрібно розім’яти.
До того моменту яйця вже зварені. Тепер їх охолоджуємо, чистимо від шкарлупки і акуратно поділяємо кожне яйце на білок і жовток. Трьом окремо один від одного на дрібній тертці. Також натираємо сир.
Коли овочі стануть м’якими, воду зливаємо і залишаємо їх повністю охолонути. Тільки після цього знімаємо з моркви і картоплі шкірку.
Відварні овочі також трьом на тертці з дрібними отворами в різні ємності.
Коли всі продукти будуть підготовлені, переходимо до «збірці» салату Мімоза з тунцем. Тут можна вчинити по-різному: просто викласти салат в прозорий салатник шарами або, скориставшись формувальним кільцем або відповідними підручними засобами, подати салат порційно. Ми вибрали другий варіант. До речі, якщо у вас на кухні немає спеціальних формувальних кілець, ви можете взяти для цих цілей консервну банку відповідного розміру без денця, або щільно скрутити фольгу кільцем, також можна використовувати обрізану відповідним чином пластикову пляшку. Отже, перший шаром салату Мімоза викладаємо картоплю. Кожен шар салат потрібно трохи «утрамбувати» ложечкою, особливо це буде актуально, якщо салат викладається на тарілку порційно, так він буде краще тримати свою форму.
Картопляний шар трохи підсолюємо і змащуємо майонезом.
Потім йде консервований тунець. Змащувати рибні консерви майонезом немає необхідності, оскільки вони досить соковиті.
Потім йде шар яєчних білків + сіль і майонез.
Наступний шар буде сирним, який можна не солити, але полити майонезом потрібно.
Після сиру слід черга моркви: акуратно її трамбуем, солимо і поливаємо соусом.
Останнім шаром салату Мімоза завжди йдуть яєчні жовтки, які залишаються вже без майонезу.
Залишається гранично акуратно зняти «формочку» і з допомогою серветки очистити тарілку від крихт.
Перед подачею бажано, щоб салат постояв деякий час в холодильнику і зміг просочитися.
Ось і все! Наш салат Мімоза з тунцем готовий!
Смачного!