Колись давно в нашому житті з’явилися гороскопи, які прийшли разом з торговцями з азіатського регіону. І, треба сказати, їх популярність була неймовірною. Причому, стосувалося це не тільки обов’язкового прочитання в будь-якій газеті передбачення на тиждень, але і вибору прикрас, кольору одягу і навіть коханих. І, звичайно ж, відбилася мода на гороскопи на кулінарії. Яскравий тому приклад – рецепт салату «Півень».
Особисто я щороку радую своїх дітей закусками, викладеними у вигляді звірів, які будуть сприяти в наступаючому році. Іноді зробити це непросто, але на цей раз мені і всім, хто готує щось подібне, пощастило. Адже створити фігуру півня дуже легко. Що ж стосується основи цього новорічного салату, то я зупинилася на картоплі, яблуках, яйцях, курячому філе і домашньому майонезі. А щоб прикрасити деталі (хвіст, крила і т.д.), буду використовувати свіжий помідор і маслини.
Складові:
- 2 середніх картоплини
- 110 г курячого філе
- 3 яйця
- 1 невелике яблуко
- 3-4 ст.л. домашнього майонезу
- маслини і помідор для прикраси
- мелений перець
- велика сіль
Як приготувати новорічний салат «Півень»
Перед тим, як ми почнемо формувати салат півень, важливо відварити всю картоплю і яйця, а також приготувати в підсоленій воді куряче філе (до речі, додайте в бульйон лаврушку і кілька горошин перцю, щоб м’ясо вийшло смачніше ароматні).
Отже, очищений картопля і остигле філе нарізаємо порівняно дрібними кубиками.
Крім того, натираємо невелике яблуко (рекомендую вибирати кислі сорти, на кшталт Симиренка) і ріжемо маленькими шматочками одне ціле яйце і два жовтки, які необхідно обережно дістати з білків (їх отставляем поки в сторону).
Тепер переміщаємо всі чотири підготовлених інгредієнта в глибоку зручну для змішування миску.
Додаємо в майбутній новорічний салат «Півень» велику сіль, за смаком домашній майонез і ароматний мелений перець.
На наступному етапі добре широкої лопаткою перемішуємо салат-закуску і викладаємо її на підходящого розміру блюдо, надавши форму півня, формуючи голову, хвіст і крило.
Далі дрібно натираємо відставлені білки і щільно накриваємо ними фігуру півня.
Залишилося прикрасити салат, надавши птиці впізнавані обриси. Для цього промитий помідор поділяємо навпіл, видаляємо м’якоть з насінням і нарізаємо тонкими брусочками. Саме їх викладаємо на хвіст і крильце. Також вирізаємо чубчик, дзьоб і «бороду», які розміщуємо в необхідних місцях. Крім томата розрізаємо невелику маслину, щоб з неї зробити око і додаткові деталі для хвоста і крила.
Ось і все, наш салат «Півень» готовий. Казкового Нового року і смачного всій вашій родині!
Торт рижик рецепт з фото
Рекомендуємо ось ці новорічні рецепти:
- Салат «Сніговик»
- Закуска з скумбрії «Сніговик»
- Салат «Різдвяний вінок»
- Салат «Кавунова долька»
- Запечена качка з грушами