Досвідчені господині знають, що смачна їжа не обов’язково повинна бути дорогою. Салат з вешенками і буряком – відмінний бюджетний рецепт оригінальної страви.
Іноді, для того щоб приготувати новий смачний салат необхідно всього лише з’єднати інгредієнти, які раніше не з’єднували. Так, поєднання соковитої і цукрових буряків з ароматними смаженими грибами призведе до появи незвичайного смаку, який подарує велику насолоду і змусити поглянути на знайомі продукти іншими очима.
Такий рецепт відмінно урізноманітнює щоденний раціон, а також буде доречно для вегетаріанського або пісного меню. Подавати буряковий салат зі смаженими вешенками можна як доповнення до будь-яких других страв.
Складові:
- буряк – 1 шт.
- зелений горошок (свіжий або консервований) – 50 г
- картопля – 3-4 шт.
- гриби гливи – 300 г
- червона цибуля – 0,5 шт.
для заправки:
- рослинне масло і сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Гриби і цибулю ретельно промийте в холодній воді, обсушити і наріжте: гливи – тонкими смужками, а лук – невеликими кубиками.
Розігрійте в сковороді певна кількість рослинного масла і обсмажте на ньому гриби з цибулею до готовності, не забувши в кінці злегка їх підсолити.
Варений буряк очистіть від шкірки і наріжте акуратними кубиками.
Свіжий горошок відварити в підсоленій воді, остудіть і додайте в салат разом з очищеним і нарізаним кубиками картоплею. Якщо ж горошок використовується консервований, то його потрібно просто процідити від рідини, в якій він знаходився.
Повністю остиглі гливи з цибулею закладіть в салат.
Старанно, але акуратно перемішайте з’єднані інгредієнти, при необхідності додайте трохи солі і заправте салат з буряком і вешенками ароматним рослинним маслом.
- Подавати салат можна відразу ж, але краще дати йому настоятися 30-40 хвилин.
Поради:
- Якщо гливи ви не знайшли, не страшно – їх можна замінити печерицями або будь-якими іншими свіжими грибами. А ще гливи можна заморозити заздалегідь. І використовувати в потрібний час.
- Буряк і картопля відварювати краще заздалегідь, щоб в салат вони потрапили вже повністю остиглими.
- Овочі можна і не відварювати, а запекти в духовці, обернувши фольгою. Ось опис цього способу.
Автор: Світлана Сорока