Такі печива-валентинки з шоколадного пісочного тіста з айсінгом я готую до дня всіх закоханих. Для їх приготування вам знадобляться 2 форми для печива у вигляді сердечок різного розміру, 2 кондитерських пакета з кремовими насадками, червона харчова фарба. Щоб вийшов акуратний малюнок візьміть насадки з діаметром отвору 1-2 міліметра.
Складові:
- вода – 30 мл
- какао порошок – 30 г
- масло вершкове – 70 г
- борошно пшеничне – 200 г
- цукор – 120 г
- сода – 4 г
- яйце куряче (жовток) – 1 шт.
для айсінгом:
- харчовий барвник червоний – 1 г
- цукрова пудра – 200 г
- яйце куряче (білок) – 1 шт.
Спосіб приготування
- Змішайте в блендері розм’якшене вершкове масло з цукром до крем образного стану. Додайте жовток і дві столові холодної води. Знову збийте суміш, потім змішайте її руками з борошном, содою і порошком какао. Скачайте вийшло шоколадне пісочне тісто в колобок.
- Присипте борошном поверхню дошки, розкачайте тісто шаром 6 міліметрів. Спочатку виріжте серця великою формою для печива, потім виріжте маленькі сердечка точно по центру великих. Акуратно перекладіть печива на сухе деко, постарайтеся їх не деформувати.
- Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія, випікайте шоколадні печива 8 хвилин.
- Для приготування айсінгом (цукрової білкової глазурі) знадобиться дрібне сито, керамічна мисочка і чайна ложка. Процідіть сирої білок. Просійте цукрову пудру. Розтирайте чайною ложкою білок, поступово підмішуючи до нього пудру. Коли суміш стане яскраво білою і густий, Айсінг готовий. Розділіть його навпіл, одну частину зафарбуйте червоною харчовою фарбою.
- Складіть білий і червоний Айсінг в кондитерські пакети з кремовими насадками. На половину охололи печива нанесіть червоний колір.
- По сирому червоному айсінгом поставте білі крапки, зліг струсіть печива, щоб точки зрівнялася. Візьміть голку, зубочистку або бамбукову паличку. Проведіть лінію через центр білих точок, щоб отримати маленькі сердечка по контуру печива.
- Також як і червоні печива, розфарбуйте білі. Залиште печива-валентинки з шоколадного пісочного тіста в теплому і сухому місці на 10 годин для того щоб глазур затверділа.
Поради:
- Не змішуйте відразу багато цукрової глазурі, готуйте її частинами. Щоб глазур НЕ застигала, поки ви малюєте на печивах, складіть її в герметично закривається посуд.
- Ось ще варіант печива до дня Святого Валентина: шоколадно-імбирне печиво у вигляді сердечок.
Печива Валентинки готувала Олена Цинкевіч.