Овочі прекрасні в будь-якому вигляді, свіжі або приготовані, особливо в літню пору, коли організм набирає вітаміни і зміцнює імунітет. Ця швидка і поживна овочева закуска, яка підійде до безлічі страв з круп, м’яса, птиці або риби, обов’язково вам сподобається. Її приготування не займе багато часу, що дуже актуально на дачі, або на природі, це дуже ефектне за образом і яскраве блюдо. І якщо на природі ми готуємо овочі на грилі, то в домашніх умовах спробуємо добитися подібного ефекту за допомогою сковороди.
Складові:
- кабачок – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- баклажан – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- болгарський перець великий – 1 шт.
- часник – кілька зубчиків
- оливкова олія для смаження
- соєвий соус для подачі.
приготування
- Для закуски краще вибирати молоді свіжі овочі без великих насіння, які мають тонку і ніжну шкірку. Овочі потрібно ретельно промити, цибулю і часник очистити від шкірки. З болгарського перцю видалити серцевину. Потім морква, кабачок, перець, цибулю і баклажан нарізати на дольки.
- Рослинна олія розпалює в сковороді, викладаємо зубчики часнику, розрізані навпіл або на кілька частин. Тримаємо часник в нагрітому маслі, ароматизуючи його, поки часник не змінить колір на підсмажений, але не почне горіти. Важливо зловити цей момент, видалити часник з масла і викинути, він віддав свій аромат. Далі нарізані овочі викласти на сковороду і обсмажити до золотистого кольору з обох сторін.
- Після обсмажування овочеві часточки можна обсушити на паперових рушниках, щоб вбралося зайве масло.
- І все. Залишилося подати до столу. Викласти овочі шарами так, щоб вийшла яскрава, апетитна закуска. Черговість овочів при викладенні можна міняти, смак від цього не зіпсується. Прикрасити готову закуску цільними гілочками зелені. Подавати з соєвим соусом або гострим рослинним маслом. При подачі швидкої овочевої закуски можна використовувати дерев’яні палички.
- Порада. Якщо у вас є сковорода-гриль і рифленнями, то краще використовувати її, для додання овочевий закуски красивого виду, що імітує приготування овочів на грилі.