
Сирне печиво «Трикутники» з цукром – це дуже смачне і при цьому просте печиво, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. А також воно чудово підходить, щоб урізноманітнити раціон дитини сиром, якщо та навідріз відмовляється його їсти у звичному вигляді.
Класичний рецепт сирного печива «Трикутники» з цукром у духовці
Класичний варіант подобається більшості людей завдяки простоті приготування та своїй малій калорійності порівняно з аналогами.

Інгредієнти
- Борошно пшеничне 170 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Сир 250 гр.
- Цукор-пісок 3 ст.л.
- Сіль 1 щіпка
- Розпушувач ½ ч.л.
Приготування
-
Як приготувати сирне печиво «Трикутники» з цукром? У мисці до однорідності розімніть сир і перемішайте з сіллю. Якщо сир зернистий – краще попередньо протерти його через сито, щоб позбутися великих грудочок.
-
Розтопіть вершкове масло, додайте до сирної маси і також ретельно перемішайте.
-
В отриману суміш просійте борошно з розпушувачем. Так вони краще перемішаються, наситяться повітрям і в підсумку тісто вийде легшим і без борошняних грудок.
-
Почніть перемішувати всі інгредієнти ложкою. Коли відчуєте, що вимішувати їх так стає вже важкувато – перекладіть масу на присипану борошном поверхню і продовжуйте замішувати тісто вже руками. Щойно воно стане однорідним і не липнутиме до рук, сформуйте з нього кулю і приберіть у холодильник на годину. Це потрібно для того, щоб борошно ввібрало більше вологи, завдяки чому тісто стане податливим і еластичним, і не буде кришитися. Коли настане час, дістаньте його з холодильника і залиште при кімнатній температурі хвилин на 10, щоб воно зігрілося.
-
Ретельно присипте борошном робочу поверхню і розкачайте пласт тіста товщиною 2-3 мм. Якщо місця небагато, краще поділити тісто на кілька частин, а щоб під час розкочування воно вийшло скрізь однієї товщини, можна покласти рейки по обидва боки пласта, на які спиратиметься качалка.
-
Візьміть відповідного діаметру кулінарне кільце або склянку з тонкими стінками і наріжте з тіста кружки.
-
У тарілку насипте цукор і по черзі вмочуйте в нього кола з тіста: вмочили одним боком, склали навпіл цукром всередину, знову вмочили одним боком і знову склали навпіл цукром всередину…
-
Утворені трикутники злегка сплющіть, знову вмочіть одним боком у цукор і викладіть на пергамент або силіконовий килимок солодким боком догори… Деко з отриманим печивом поставте в духовку, розігріту до 200 ̊C і залиште там на 25 хвилин.
-
Коли ви побачите, що зверху трикутники вже вкрилися золотистою скоринкою, можете сміливо виймати їх із духовки. Поки печиво ще гаряче, воно буде дуже м’яким, але в міру охолодження скоринка буде ставати жорсткішою і хрусткішою, а внутрішність так і залишиться ніжною.
Смачного!
Простий і смачний рецепт сирного печива «Трикутники» без масла
Незважаючи на те, що завдяки сиру це печиво отже вже на порядок корисніше за багато рецептів, його можна зробити ще дієтичнішим, якщо прибрати з нього олію. І при цьому на смак воно буде таким же приголомшливим.
Час готування: 140 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 200 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст.л.
- Розпушувач – ½ ч. л.л.
Процес приготування:
1. За допомогою виделки розімніть сир у глибокій мисці до м’якої однорідної маси. Вибирайте його на ваш розсуд, не рекомендується використовувати тільки солоний у вершках. Також майте на увазі, що що вищий відсоток жирності і що більше в сирі вологи, то більше вам знадобиться борошна для отримання тіста потрібної консистенції.

2. Додайте в миску цукор і також ретельно все перемішайте.

3. Наступним кроком додайте яйце. Для зручності та отримання більш однорідної текстури можете збити всю суміш занурювальним блендером.

4. Просійте борошно разом із розпушувачем, так тісто вийде більш пористим і в ньому не буде борошняних грудочок. Частинами вводьте борошно в сирну масу, акуратно вимішуючи.

5. По закінченню замісу приберіть тісто в холодильник на 30 хвилин, щоб воно відстоялося. Після щедро присипте робочу поверхню борошном, дістаньте тісто і розкачайте пласт завтовшки 2-3 мм.

6. Візьміть підходящу за діаметром круглу формочку або склянку з гострими краями і виріжте з тіста кружечки. Обрізки тіста зберіть у нову грудку, знову розкачайте їх. Продовжуйте так, поки тісто не закінчиться. Із залишків можна запекти, наприклад, крендельки.

7. У тарілку насипте трохи цукру, вмочіть у нього один бік сирного кружка, складіть удвічі цукром всередину. Потім знову вмочіть один бік тепер уже півкола і знову складіть удвічі, також цукром всередину.

8. Отриманий трикутник вмочіть одним боком у цукор і викладіть на пергамент обсипаним боком догори. Розігрійте духовку до 180 ̊С і випікайте в ній печиво близько 25 хвилин, поки верх не стане золотистим.

9. Коли все пропечеться, дістаньте з духовки і дайте охолонути, тоді скоринка затвердіє, а печиво буде хрустким зовні і м’яким усередині. Смачного!

Домашнє сирне печиво «Трикутники» з цукром і корицею
Рецепт для любителів м’якого сирного печива в поєднанні з ароматною корицею, яка разом із запеченим цукром утворює апетитну хрустку скоринку.
Час готування: 70 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 330 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сир – 500 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст.л.
- Сіль – ¼ ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Кориця – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Перед тим, як почнете готувати, приберіть вершкове масло в морозильну камеру на 15-20 хвилин. Коли воно стане досить твердим, дістаньте і натріть його на крупній тертці в глибоку миску.

2. До натертого масла додайте сир і перетріть усе до пастоподібного стану. Для зручності це можна зробити за допомогою занурювального блендера.

3. На цьому етапі відправте в миску сухі інгредієнти, а саме борошно, сіль і розпушувач (цукор у тісто додавати не потрібно). Вимішувати тісто можна відразу руками, якщо сирна маса вийшла досить сухою, але якщо вона спочатку сильно прилипає, то зручніше буде скористатися лопаткою. Також можете самі регулювати кількість борошна залежно від того, наскільки вологим виходить тісто.

4. У кінцевому підсумку у вас має вийти м’яке, пружне тісто, що не прилипає до рук, яке потрібно сформувати в кулю, покласти в пакет або харчову плівку, а потім прибрати в холодильник на 20 хвилин.

5. Через зазначений час дістаньте тісто з холодильника. Увімкніть духовку до 230 ̊С. Сирну основу викладіть на ретельно присипану борошном поверхню і розкачайте пласт завтовшки близько 5 мм. Склянкою відповідного діаметру виріжте кола. Повторюйте цю процедуру доти, доки тісто не закінчиться.

6. У неглибокій тарілці змішайте цукор і корицю.

7. По черзі вмочуйте в суміші сирні кружечки в три етапи: спочатку один бік, потім складіть це коло навпіл цукром всередину і знову вмочіть у цукор одним боком. Отримане півколо так само складіть навпіл і вмочіть один його бік у корично-цукрову суміш.


8. Розкладіть отримані трикутники на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком і відправте запікатися в духовку на 15-20 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.

9. Щойно побачите, що печиво набуло темно-золотистого відтінку, можете діставати його і викладати на тарілку. У гарячому вигляді воно ще дуже м’яке і ніжне, коли охолоне – набуде зовні твердішої скоринки, але всередині залишиться таким же ніжним. Смачного!

Як самостійно приготувати печиво «Трикутники» з сиром і родзинками
Якщо ви обожнюєте поєднання сиру з родзинками, але просто їсти їх разом уже трохи набридло, то цей рецепт стане чудовою альтернативою. Корисне, смачне, хрустке зовні та м’яке всередині, воно сподобається як дорослим, так і дітям.
Час готування: 70 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сир – 500 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.л.
- Розпушувач – 2 ч. л.л.
- Ванілін – 1 щіпка;
Процес приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти.

2. У глибокій мисці змішайте яйце, цукор, ванілін і розтоплене вершкове масло.

3. У масу додайте сир і збийте все за допомогою блендера до пастоподібної консистенції. На цьому етапі не повинно залишитися жодних сирних грудочок. Також майте на увазі, що залежно від жирності та вологості вашого сиру може знадобитися трохи більше борошна.

4. Просійте в миску 2/3 борошна з розпушувачем, додайте сіль і родзинки та перемішайте все за допомогою лопатки.

5. Борошно, що залишилося, висипте на робочу поверхню, на неї викладіть тісто і продовжуйте вимішувати його вже руками, поки грудка не перестане липнути до рук. Оберніть його в поліетилен і залиште на 20 хвилин, щоб тісто дозріло.

6. Після закінчення часу розкачайте пласт товщиною близько 4 мм. Можна розкачати тонше, тільки стежте, щоб родзинки надалі не рвали занадто тонке тісто. Круглою формою відповідного діаметру виріжте кола і складіть кожен навпіл двічі, щоб отримати трикутники. Зверху їх можна присипати цукром, щоб під час випікання утворилася солодка хрустка скоринка, або ж прикрасити цукровою пудрою вже готове печиво.

7. На застелене пергаментом деко викладіть трикутники, залишаючи між ними відстань, і поставте випікатися в попередньо розігріту до 180 ̊С духову шафу на 20 хвилин. Якщо хочете більш м’яке печиво, випікайте при нижньому нагріванні, якщо навпаки, з більш хрусткою скоринкою, то на останні 5 хвилин поміняйте режим випікання на «Гриль».

8. Коли печиво підрум’яниться, витягніть його з духовки та викладіть на тарілку. Можна їсти трикутники і поки вони ще свіжі, гарячі та дуже м’які, і вже остиглі, запиваючи їх чаєм або теплим молоком.

Смачного!
Оригінальний рецепт печива з сиру «Трикутники гусячі лапки»
Якщо вам дуже хочеться включити в раціон дитини кисломолочний сир, але вона ні в яку не їсть його в чистому вигляді, то чудово підійде одна з варіацій класичного сирного печива, яке зробить звичайні трикутники привабливішими і цікавішими на вигляд.
Час готування: 70 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 270 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сіль – 1 щіпка;
- Розпушувач – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Розбийте яйце в глибоку миску відповідного розміру, туди ж засипте сир. Перетріть усе до однорідної маси виделкою або пробийте занурювальним блендером, щоб не було ніяких грудочок.

2. У ту ж миску натріть на крупній тертці холодне вершкове масло. Для зручності краще буде покласти його в морозильну камеру за 10-15 хвилин до цього. Також ретельно все перемішайте до пастоподібного стану.

3. Додайте сіль і частинами введіть просіяну суміш борошна та розпушувача. Кількість регулюйте залежно від того, наскільки вологим був ваш сир. У підсумку тісто має вийти пружним і не липнути до рук. Дайте йому відлежатися 20 хвилин, щоб клейковина в борошні встигла розбухнути.

4. Розкачайте тісто в тонкий пласт, не більше 2-3 мм, і виріжте кружечки за допомогою спеціальної вирубки або склянки з тонкими стінками. Обрізки зберіть разом і знову розкачайте в пласт. Робіть так, поки тісто не закінчиться. Висипте цукор у неглибоку тарілку та вмочіть у нього один бік кружка.

5. Складіть його навпіл так, щоб цукор опинився всередині. Одержане півколо також однією стороною вмочіть у цукор і складіть чистою стороною назовні. Трикутник злегка сплющіть і присипте цукром один бік.

6. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і відправте запікатися в попередньо розігріту до 200 ̊С духовку на 15 хвилин. Якщо у вашій духовій шафі налаштовуються режими, то рекомендується випікати за нижнього нагріву, а по закінченні зазначеного часу залишити ще на 5 хвилин у режимі «Гриль», щоб отримати рум’яну скоринку.

7. Дістаньте печиво і дайте йому охолонути, щоб скоринка стала хрусткою.

Смачного!