Страви з м’яса найчастіше виходять досить важкими для організму, але не в даному випадку. Пропоную стушкувати дієтичні телячі тефтелі в мультиварці з овочами.
Чесно зізнатися, м’ясні страви в нашій родині не рідкість, а навіть навпаки. Але в основному це смажені котлети з м’яса, смажені відбивні і смажений гуляш або просто медальйони. Але з появою дітей в моїй родині, я стала більш ретельно регулювати свій раціон харчування. Тому я стала вибирати менш жирне м’ясо і більш корисне. Наприклад, я полюбила молоду телятину і баранину, які при правильному приготуванні дуже соковиті і смачні.
Фарш я приготувала заздалегідь, тому я вам просто розповім, як його правильно зробити і що в нього додати, щоб тефтелі з молодої телятини були соковитими і смачними.
Складові:
- 500 г фаршу з молодої телятини
- 20 г свинячого сала
- 2-3 зубчики часнику
- 1 яйце
- 1 ч. Л. крохмалю
- спеції за смаком
- 2 помідори
- 1 морква
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- борошно для обвалювання тефтелі
- соняшникова олія
- сіль.
приготування
- 500 грам вирізки молодого теляти, слід вимити і пропустити через м’ясорубку. Для соковитості тефтелі я додаю в фарш для них 20 грам живої сала (свіжого), 1 цибулину або 2-3 зубчики часнику, спеції, 1 яйце і 1 ч. Л. крохмалю картопляного. Все ретельно перемішую і залишаю фарш відпочити на 20 хвилин, поки буде готуватися овочева подушка. Оскільки фарш у нас вже готовий, то приступимо до приготування овочевої подушки. Для цього спочатку все овочі, що входять до складу, необхідно вимити і чистити. Лук наріжте дрібними кубиками.
- Болгарський перець звільніть від серединки і насіння, розріжте на 4 частини і наріжте дрібною соломкою.
- Томати наріжте на вузькі часточки. Попередньо можна з них зняти шкірку, опустивши їх на 30 секунд в окріп. Але я цього не робила, тому що у мене помідори з дуже м’якою шкіркою.
- Моркву натріть на велике розподіл терки. Так структура моркви зберегтися при гасінні, а не перетворитися на кашу.
- Всі готові овочі складаємо в чашу мультиварки, додаємо трохи соняшникової олії, солимо і перемішуємо.
- Таймер виставляємо на 15 хвилин в режимі смаження. Обсмажуємо овочі, зрідка перемішуючи.
- Поки овочева подушка готуватися, скачаємо тефтелі. Щоб легше було формувати кульки і фарш не лип до рук, змочуйте їх у воді. Сформовані тефтелі обваляйте в борошні і складіть на дощечку посипану борошном.
- Коли овочі готові, викладіть тефтелі поверх них в чашу мультиварки.
- Встановіть режим гасіння і таймер на 30 хвилин. Закрийте кришку і через 15 хвилин переверніть тефтелі іншим боком.
- Тефтелі виходять дуже соковитими і ароматними. Подаю я їх до столу з картопляним пюре і свіжою зеленню. Смачного.
Господині на замітку:
- Аналогічним способом можна приготувати курячі або свинячі тефтелі з овочами в мультиварці.
- Можна в блюдо додавати і інші овочі, наприклад. шматочки соусних кабачків або суцвіття цвітної капусти.