Найсмачніший хліб виходить, якщо спекти його самостійно. Але багато жінок сьогодні не тільки займаються веденням господарства, а й працюють, тому виділяти по кілька годин для приготування свіжої випічки найчастіше зовсім не виходить. Виправити ситуацію допомагає автоматизована домашня міні-пекарня – хлібопічка, що дозволяє без особливих турбот не тільки отримати кулінарний шедевр, але навіть підрум’янити корочку до бажаного ступеня. Щоб цей розумний апарат працював без перебоїв якомога довше, за ним потрібно правильно доглядати. Перед початком експлуатації прилад потрібно розмістити на рівній поверхні, подалі від джерел тепла, протягів і сонячних променів. Місця з підвищеною вологістю також не годяться для установки хлібопічки. Вплив цих факторів може негативно позначитися як на процесі випікання, так і на тривалості служби самого пристрою.
Після того, як хліб спікся, необхідно очистити складові частини апарату, які беруть участь у випіканні. Перш за все, потрібно дочекатися повного охолодження приладу, що дозволить уберегти внутрішнє покриття від можливого пошкодження. Приступаючи до миття форми, диспенсера і лопатки слід пам’ятати, що застосовувати для цієї мети рідини на спиртовій основі або абразивні речовини, терти поверхні йоржиками або щітками не допускається. Замість них краще скористатися м’якою тканиною або губкою і звичайним засобом для посуду.
Трапляється, що тісто прилипає до форми для випікання або лопатці. Деякі господині, не знаючи, як правильно доглядати за хлебопечкой, починають відтирати пригоріла частинки жорсткою губкою або зскрібати їх. Такі методи очищення неприйнятні, тому що можуть пошкодити покриття деталей. Ефективним рішенням у даній ситуації стане замочування їх в теплому мильному розчині на декілька хвилин і подальше миття. Присохлий хліб при цьому легко відійде, а поверхні комплектуючих залишаться цілими.
Корпус пристрою як всередині, так і зовні, необхідно акуратно протирати вологою тканиною. Обробляючи зовнішню частину, слід діяти обережно, намагаючись не пошкодити температурний датчик. Всі складові приладу очищаються тільки вручну, тому що використання посудомийної машини в догляді за апаратом неприпустимо.
Коли всі елементи хлібопічки промиті і висушені, вона знову готова до використання. Правильний догляд за пристроєм і дбайливе ставлення дозволять йому довго радувати родину і гостей смачною домашньою випічкою.