Сушити фрукти почали ще в кам’яному столітті, в стародавньому Китаї їх дарували як весільний подарунок, а в середні віки вони вважалися делікатесом. У наш час сухофрукти теж дуже люблять. Сухофрукти – справжня знахідка для ласунів, так як вони не тільки смачні, але і корисні. А якщо ще змішати кілька видів подрібнених сушених фруктів, то можна зробити чудові цукерки із сухофруктів і горіхів на радість маленьким і великим любителям солодкого.
Про рецепті
Складові:
- сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, інжир) – все разом 450 г
- мед – 1 столова ложка
- цукрова пудра і какао порошок для обвалювання
- будь-які горіхи (у мене мигдаль і кедрові).
приготування:
- Сухофрукти помийте і залийте окропом.
- Дайте їм постояти протягом 20-30 хвилин. Потім воду злийте.
- Сухофрукти необхідно пропустити через м’ясорубку. Тільки беріть не дуже дрібну насадку, щоб в масі були присутні невеликі шматочки.
- До подрібненим сухофруктам додайте одну столову ложку рідкого меду. Якщо у вас мед зацукровані, розтопіть його попередньо на водяній бані.
- Конфетну масу перемішайте.
- У дві різні тарілки висипаючи какао порошок і цукрову пудру.
- За допомогою чайної ложки беріть масу і формуйте кульки, щоб легше було катати змочіть руки водою. У кожній цукерці зробіть поглиблення.
- У ці поглиблення покладіть підготовлені горіхи.
- Цукерки скачайте в кульку. Кожен кульку обваляйте в какао і цукровій пудрі.
- Домашні цукерки з горіхів і сухофруктів готові. Їх можна зберігати в холодильнику.
До речі, якщо цукерки із сухофруктів покласти в красиву коробочку або кульок, то вони можуть стати прекрасним подарунком до свята.