Виявляється, еклери не обов’язково повинні бути солодкі! З солоної начинкою вони не менш смачні.
Вперше таку закуску я спробувала на якомусь заході. Несподіваний смак мене спочатку здивував, а потім підкорив. Звичайно, я не змогла не спробувати зробити самостійно. Без зайвої скромності скажу, що виходить не гірше, ніж в ресторані.
Закусочні еклери з сирною начинкою – це новий погляд на знайомий рецепт. Вся справа в тому, що традиційне заварне тісто, яке використовується для ніжного французького десерту, чудово підходить для легкої закуски. Досить замінити солодкий крем солоною начинкою, і нове, незвичайне блюдо готове. порівняйте з традиційними профітролямі з заварним кремом.
Подавати такі еклери можна як самостійну закуску. Вони відмінно доповнять будь-який святковий стіл, а для фуршетів ці заварні просто незамінні. При бажанні можна в сирну начинку додати будь-які відповідні інгредієнти – часник, червону рибу, морепродукти і т.д.
Інгредієнти для тіста:
- яйця – 5 шт.
- вода – 250 мл
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- борошно – 100 г
для начинки:
- сир – 100 г
- кріп, кінза, петрушка – 1 пучок
- сметана – 1 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
Спосіб приготування
- У теплу воду помістити вершкове масло. Додати до нього сіль і цукор. Незважаючи на те що еклери будуть несолодкі, в тісто слід вводити трохи цукру, щоб вироби при випіканні придбали апетитну блискучу корочку.
- Поставити ємність на вогонь і дочекатися поки масло повністю розчиниться. До кипіння доводити не потрібно.
- У гарячу масу ввести муку і дуже швидко замісити тісто. Воно повинно відійти від стінок і дна ємності і зібратися в грудку.
- Після цього тісто потрібно дати злегка охолонути. Потім в нього слід по одному ввести яйця. Кожен раз перемішуємо все до однорідного стану. У підсумку ми отримаємо кремообразную масу. Вона повинна стікати з ложки густої, широкою стрічкою.
- За допомогою кондитерського мішка або просто змоченою у воді ложкою висаджуємо на присипаний борошном деко невеликі еклери. Їх слід розташувати на відстані не менше 3 см один від одного і від бортів дека.
- У заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку поставити еклери. Температуру відразу ж спустити до 160 градусів і, не відкриваючи дверцята духовки, випікати вироби 30 мінут.Тем часом приготуємо начинку. В першу чергу сир протираємо через сито.
- Додаємо в нього трохи сметани, щоб начинка вийшла ніжною.
- Кріп, кінзу і петрушку промиваємо під проточною водою, обтрушувати від надлишків вологи і дрібно рубаємо. Відправляємо зелень в начинку.
- Потрібно посолити масу за смаком і ретельно перемішати. Начинка готова.
- Тим часом еклери приготувалися і їх уже можна діставати з духовки. Остужаем випічку.
- У кожного еклера збоку робимо акуратний надріз, як на фото.
- Ложкою або кондитерським шприцом заповнюємо порожнину еклера начинкою.
- Готові закусочні еклери з сирною начинкою можна відразу подати на стіл або накрити харчовою плівкою і зберігати в холодильнику до 12 годин.
Автор: Гаяне.