Картопля в мультиварці по-селянськи – корисне і дуже смачна страва для всієї родини. До того ж, процес його приготування дуже простий. Якщо раніше ми готували картопля по-селянськи в духовці або на сковороді, то зараз можна приготувати цей же блюдо в мультиварці. Результат досить гарний. На смак така картопля нічим не гірша за ту, що запікається в духовці. Якось мультиварка по-особливому готує картоплю. Вона виходить рум’яної і дуже смачною. Запечена картопля в мультиварці по-селянськи найкраще готувати з молодих бульб з шкіркою. Таке частування сподобається всім. Однак якщо немає молодий, стара картопля теж підходить, тільки її обов’язково потрібно чистити. Готуємо картопля в мультиварці Редмонд 4502 на режимі «Випічка». Час приготування цієї страви займає від 20 хвилин в залежності від сорту картоплі. Так як в даній моделі мультиварки на режимі «Випічка» мінімальний час приготування складаємо 30 хвилин, можна відключити її раніше чи вибрати програму «Мультіповар». Тут уже температура і час приготування вибирається вручну. Отже, готуємо запечена картопля в мультиварці по-селянськи.
Складові:
- картопля – 400-500 г
- рослинна олія
- італійські трави – 1 чайна ложка
- сіль, чорний мелений перець – за смаком.
приготування
- Картопля промиваємо і чистимо, якщо він не молодий. Нарізаємо уздовж на чотири частини. Якщо бульби занадто великі, то ріжемо на більшу кількість частин. Зручно, коли картопля приблизно однакового розміру і форми.
- Посипаємо картопля спеціями і сіллю. Перемішуємо.
- У чашу мультиварки наливаємо масло рослинне. Туди ж кладемо картопля зі спеціями. Вибираємо в меню мультиварки програму «Випічка» і час приготування страви 30 хвилин. У процесі запікання картоплі потрібно кілька разів перемішати її, щоб не пригоріла. Коли картопля стане м’яким, відключаємо програму, навіть якщо вона ще не закінчила свою роботу.
- Страва готова, і негайно має відправитися на стіл, де його вже всі з нетерпінням чекають. Тепер ви знаєте, як приготувати картоплю в мультиварці по-селянськи. З італійськими травами це блюдо просто чудово. Аромат його поширюється по дому під час приготування і викликає апетит. До речі, з спецій можна також використовувати і інші види. Наприклад, добре з картоплею поєднується часник, прованські трави, каррі і спеціально підібрані приправи саме для картоплі.
- Подавати картопля по-селянськи найкраще зі свіжими овочами або салатами з них. Посипати рубаним зеленою цибулею і їсти з задоволенням. Можна також приготувати соус для картоплі, який неодмінно збагатить смак цієї страви. Експериментуйте, і приємного вам апетиту.