На цей раз «свиня в апельсинах» – це не лайливе вираз, а смачне м’ясне блюдо. Пропоную замаринувати окіст в апельсиновому соку з цедрою і запекти в духовці. Вийде смачна запечена свинина в апельсиновому маринаді.
Запечём м’ясної шматок свинини. Тільки маринувати будемо не по рецепту звичайної буженини, а в апельсиновому соку.
складові
- свинячий окіст – 1,2 кг;
- апельсини – 3 штуки;
- велика сіль, чорний мелений перець, сушений розмарин за смаком;
- оливкова олія – 1 столова ложка;
- цукровий пісок – 0,5 склянки.
М’якоть свинини вимити, натерти сумішшю з великої солі, меленого перцю і розмарину, викласти в скляний посуд. Апельсини ретельно вимити, натерти цедру. Потім цедрою натерти свинячий окіст. Вичавити апельсиновий сік. Окіст залити соком. Залишити маринуватися мінімум на 4 години, перевертаючи і поливаючи соком кожні 30 хвилин.
Включити духовку і прогріти до 180 градусів. Окіст дістати з маринаду, обв’язати кулінарною ниткою.
З фольги зробити невелике деко з бортами висотою 2 см, змастити його олією і укласти підготовлену свинину. В середину окосту увіткнути термометр для м’яса, поставити запікатися в духовку. Цей шматок запікається близько 1 години і 25 хвилин. Але я в першу чергу орієнтувалася на показання термометра (77 градусів для свинини).
Підготувати глазур. Цукровий пісок розчинити з 6 столовими ложками апельсинового соку, який залишився від маринаду. Варити глазур 20 хвилин на слабкому вогні. Глазур’ю обмазати окіст через 1 годину після запікання, для додання апетитною скоринки.