Взимку, в традиційну пору квашеної капусти, саме час готувати пиріжки з цієї смачної, соковитої і недорогий начинкою. Тісто пропоную зробити без додавання дріжджів, завдяки чому час приготування значно скорочується.
Що може бути важливіше, ніж трохи перекусити? Вінні Пух
Правильно сказано! Особливо, якщо в якості перекусу будуть апетитні пиріжки з квашеною капустою, спечені в духовці. Тонкий шар ніжного, рум’яного, злегка хрусткого тіста, а всередині – смачна і соковита начинка. Восторг! Та й готується ця випічка, в якій абсолютно немає дріжджів, досить швидко, оскільки не потрібно витрачати час на очікування того, поки тісто підніметься. У підсумку результат просто чудовий. Не пропустіть чудову можливість поповнити свій кулінарний асортимент і побалувати своїх рідних смачними, ароматними пиріжками з капустою.
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 400 г
- вода тепла – 100 мл
- рослинне масло – 100 мл
- сіль – 1/2 ч. л.
для начинки:
- капуста квашена – 350-400 г
- рослинне масло (для смаження) – 2 ст. л.
для змащення:
- яєчний жовток – 1 шт.
приготування:
- Квашену капусту обсмажити на олії на сковороді, час від часу перемішуючи, протягом 10 хвилин. Обсмажену капусту остудити. Начинка готова.
- Необхідна кількість борошна просіяти в глибоку чашку, додати сіль і перемішати ложкою.
- У склянку налити необхідне за рецептом кількість теплої води, додати рослинне масло і ретельно перемішати.
- Отриману масляну рідину влити в борошняну суміш, перемішати дерев’яною ложкою, а потім викласти борошняну масу на обробну дошку, припорошені борошном, і замісити руками тісто. Тісто по консистенції повинне вийти гладке, м’яке, зовсім не липнуче до рук, блискуче. Отриманого тесту дати відпочити протягом 20 хвилин.
Тісто розділити на 14 рівних частин, близько 50 г кожна.
Кожну частину тіста розкачати качалкою в тонкий коло діаметром близько 10 сантиметрів.
На край розкачане тісто викласти частину начинки.
Щільно загорнути начинку в тісто, підвернувши всередину краї тіста.
Виходить ось такий пиріжок у вигляді трубочки або сигари. Таким же чином сформувати інші пиріжки.
Викласти вийшли пиріжки в форму для випічки або на деко. Яєчний жовток злегка збити виделкою, добре за допомогою кондитерської пензлика змастити верх пиріжків. Можете ознайомитися з іншими способами мастила хлібо-булочних виробів при випічці.
- Випікати капустяні пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин, до зарум’янювання. Готові пиріжки вийняти з духовки, розмістити на блюді і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- До пиріжків з капустою рекомендую подати сметану.
- Якщо раптом квашена капуста сильно кисла, то її бажано вимочити в холодній воді протягом 15 хвилин перед обсмажування.
- Цей рецепт пиріжків з капустою можна віднести до пісного меню, якщо не змащувати поверхню випічки яєчним жовтком.