Попкорн на сковорідці – це популярні ласощі і для перекусу, і для «створення атмосфери кінотеатру» вдома як для дорослих, так і для дітей. Для приготування попкорну важливі два моменти: тільки маїсова кукурудза, як така, що містить багато води і розкривається під час смаження, і глибока сковорода з кришкою. Варіанти смакових добавок до попкорну різні – сіль, карамель, олія, і кожен обирає на свій смак.
Як зробити попкорн із кукурудзи на сковороді
Для попкорну потрібен особливий сорт кукурудзи – маїсова, адже інші сорти не володіють твердою оболонкою і вологою, і при нагріванні не вийдуть «білі квіточки». Сковорідка для домашнього попкорну має бути високою і з кришкою, інакше кульки з неї вистрибнуть. За цим рецептом смажимо попкорн на олії та вершковому маслі з додаванням цукру.

Інгредієнти
- Зерна кукурудзи 85 гр.
- Олія рослинна 3 ст.л.
- Масло вершкове 1 ст.л.
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль за смаком
Приготування
-
Як приготувати попкорн у домашніх умовах? Сковороду ставимо на великий вогонь, наливаємо в неї рослинну олію і її розігріваємо. Оптимальна температура для смаження попкорну – 205-240°С, і якщо олія починає диміти, значить, вона перегрілася. До масла можна додати дрібку солі.
-
У гарячу олію кладемо 3-4 кукурудзяних зерна і сковороду накриваємо кришкою. Після того як зерна стануть стрибати, пересипаємо в сковороду рівним шаром усю кукурудзу, закриваємо кришкою, знімаємо з вогню і відраховуємо рівно 30 секунд.
-
Сковороду знову ставимо на великий вогонь. Попкорн майже одночасно почне підстрибувати і стріляти. Сковорідку, трохи прочинивши кришку для видалення пари, кілька разів струшуємо над конфоркою рухами вправо-вліво, доки всі зерна не стануть попкорном, а інтервал між підстрибуванням буде в три секунди.
-
Після припинення підстрибування зерен прибираємо кришку і гарячий попкорн одразу пересипаємо в сухий посуд.
-
Потім у цій гарячій сковороді розтоплюємо ложку вершкового масла і ним рівномірно покриваємо гарячий попкорн. Олію можна нагріти до легкого коричневого кольору, що додасть попкорну насиченості смаку.
-
Приготований попкорн посипаємо або сіллю, або цукром, або приправами чи сиром і подаємо до столу. Смачного!
Як приготувати солодкий попкорн із цукром на сковороді
Попкорн готують із різними наповнювачами та найулюбленішим як для дітей, так і дорослих незмінно є попкорн із цукром, а солодкість регулюється за смаком. Для цих ласощів вибираються правильні зерна кукурудзи і правильний посуд – сковорода, з важкою кришкою, що має високі бортики.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Зерна кукурудзи – ½ ст.
- Масло вершкове – 1/3 ст.
- Олія рослинна – 3 ст. л.л.
- Цукор-пісок – ¼ ст.
- Цукор додатково – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. В обрану для приготування сковороду наливаємо 3 ст. л. олії та. ложки рослинної олії та її добре розігріваємо. Кладемо в олію кілька кукурудзяних зерен і коли вони лопнуть, значить можна приступати до смаження попкорну.

Крок 2. Сковорідку знімаємо з плити і пересипаємо в неї всі зерна. Через 30 секунд назад ставимо пательню на великий вогонь і закриваємо кришкою, що дає змогу зернам одночасно лопатися.

Крок 3. Під час смаження, сковороду через кожні 10 секунд трохи струшуємо, піднявши над конфоркою, і відкриваємо кришку для видалення пари.

Крок 4. Після того як перші кукурудзяні зерна почнуть відкриватися з характерним бавовною, насипаємо до них цукор і дерев’яною лопаткою відразу добре перемішуємо. Після уповільнення цього процесу (інтервал між лопанням зерен стане через 2-3 секунди) попкорн пересипаємо в сухий посуд.

Крок 5. В іншій сковорідці або мікрохвильовці розтоплюємо вершкове масло і перемішуємо його з двома ложками цукру.

Крок 6. Для більшої густоти цієї солодкої маси, замість цукру можна додати кукурудзяний сироп.

Крок 7. Попкорн трохи посипте сіллю, що замаскує гіркоту підгорілих цукру і зерен. Потім поливаємо його сумішшю олії з цукром, добре перемішуємо, охолоджуємо, щоб попкорн став хрустким і подаємо до столу. Смачного!

Швидкий і простий рецепт солоного попкорну на сковороді
Солоний попкорн вважається класикою цих хрустких кукурудзяних ласощів.
У цьому рецепті доповнимо смак солоного попкорну коріандром і часником. Для отримання пишної структури зерен обираємо кукурудзу спеціальних для попкорну сортів, які містять багато крохмалю і під час смаження розкриваються квіткою. Смажимо попкорн у глибокій сковороді з кришкою.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Зерна кукурудзи – ½ ст.
- Олія рослинна – 3 ст. л.л.
Для заправки:
- Коріандр мелений – 1 ч.л.
- Часник – 1 головка.
- Сіль «екстра» – 1 ч.л.
- Олія рослинна – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Одразу підготуйте в зазначеній у рецепті кількості обрану кукурудзу та рослинну олію. Щоб кукурудза добре розкрилася квіткою, її попередньо на 40 хвилин покладіть у морозилку.

Крок 2. У сковорідку налийте рослинну олію і рівним шаром викладіть у неї холодні зерна кукурудзи. Поставте сковороду на середній вогонь і закрийте кришкою. Через кілька хвилин зерна почнуть лопатися з характерним хлопком і ставати справжнім попкорном.

Крок 3. Після припинення хлопків почекайте 30 секунд і вогонь вимкніть. Приготований красивий попкорн пересипте в сухий посуд.

Крок 4. Потім візьміть інгредієнти для насиченості смаку ласощів: часник, коріандр, сіль і рослинну олію.

Крок 5. Часникові зубки очистіть від лушпиння та наріжте слайсами.

Крок 6. Обсмажте їх до рум’яного кольору в розігрітій рослинній олії.

Крок 7. Обсмажений часник шумівкою зі сковороди видаліть. Її можете залишити для заправки інших страв, а для попкорну потрібна тільки ароматизована часником олія.

Крок 8. Приготований попкорн рівномірно посипте сіллю, меленим коріандром і полийте ароматною олією. Попкорн із цими добавками добре перемішайте, остудіть і можете подавати до столу. Смачного!

Попкорн із карамеллю в домашніх умовах
Домашній попкорн і справжня карамель – це поєднання зробить вас шанувальником карамельного попкорну, а приготувати вдома цей хрусткий повітряний делікатес і з натуральних продуктів, зовсім нескладно. Карамель готуємо з вершкового масла з цукром і для її пухкої текстури додаємо соду. Попкорн смажимо в сковорідці за звичайними правилами.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Зерна кукурудзи – 100 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода – ½ ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Олія рослинна – 50 мл.
- Вода – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте продукти для попкорну згідно з рецептом.

Крок 2. У каструлю з товстими стінками та об’ємом не менше ніж 5 літрів для зручності перемішування, налийте рослинну олію, додайте 50 грамів вершкового масла і на великому вогні розтопіть. У гарячу олію пересипте зерна кукурудзи і добре їх з маслом перемішайте.

Крок 3. Вогонь зменшіть до середнього, каструлю прикрийте кришкою і, періодично струшуючи, готуйте попкорн до повного розкриття всіх зерен. Коли інтервали між характерними клацаннями зерен стануть більше 5 секунд, вогонь вимкніть, але кришку не відкривайте. У вас вийде гарний попкорн і у великому обсязі.

Крок 4. Поки попкорн остигає, приготуйте карамель в іншій каструлі. Налийте в неї воду і на середньому вогні розчиніть потрібну кількість цукру з сіллю.

Крок 5. Коли цей сироп стане жовтого кольору, покладіть у нього решту вершкового масла, перемішайте і поваріть карамель до легкого коричневого відтінку. Потім додайте до неї соду, перемішайте і вогонь вимкніть.

Крок 6. Гарячою карамеллю рівномірно полийте приготований попкорн і добре перемішайте. Потім його рівномірно і одним шаром розподіліть по силіконовому килимку або пергаменту, щоб не вийшла одна грудка, протягом 20 хвилин остудіть і можете подавати до столу. Смачного!

Дуже смачний попкорн із гречки на сковороді
Попкорн із гречки виходить смачнішим порівняно з приготованим з інших злаків, хоча й має незвичний вигляд, адже пластівці-кульки з гречки не виходять. Його просто їдять, як здоровий і поживний продукт або додають у закуски та салати. Для приготування такого попкорну на пательні беруться гречані пластівці, що простіше і швидше за процес приготування з цільного зерна.
Час готування: 15 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Гречані пластівці – ½ ст.
- Олія рослинна – ½ ст.
- Сіль – за смаком.
- Дріжджі харчові – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед потрібно підготувати в зазначеній у рецепті кількості продукти для приготування гречаного попкорну.

Крок 2. У глибоку товстостінну сковорідку налити півсклянки рослинної олії і її добре нагріти.

Крок 3. У гарячу олію невеликими порціями опускати пластівці гречки і швидко, протягом 5 секунд, їх обсмажувати. Шумівкою, обсмажені пластівці перекладати на паперовий рушник для видалення зайвої олії.

Крок 4. Потім, ще неостиглий гречаний попкорн, за своїм смаком посипати сіллю і харчовими дріжджами, які володіють високою харчовою цінністю і додадуть попкорну горіхово-сирного смаку.

Крок 5. Пересипати в окремий посуд, акуратно перемішати і повністю остудити.

Крок 6. Приготований попкорн із гречки подати до столу самостійною стравою або використовувати для іншої закуски чи салату. Смачного!

Домашній попкорн із сиром
Домашній попкорн, доповнений сиром, має цікавий і пікантний смак і дасть вам змогу урізноманітнити ці ласощі. Приготувати попкорн можна за звичайними правилами, на глибокій сковорідці або в посуді вок. У цьому рецепті готуємо сирний попкорн у мікрохвильовці. Сир береться тільки твердих сортів (пармезан, чеддер, Пекоріно Романо), щоб він рівномірно розподілився і не зібрався грудкою.
Час готування: 5 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Попкорн для мікрохвильовки – 100 гр.
- Сир «Чеддер» тертий – 30 гр.
- Масло вершкове розтоплене – 6 ст. л.л.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для сирного попкорну підготувати одразу і в потрібній кількості, згідно з рецептом.

Крок 2. Одну упаковку попкорну приготувати в мікрохвильовці, як зазначено в інструкції, що додається.

Крок 3. Гарячий приготований попкорн, пересипати в будь-який сервірувальний посуд.

Крок 4. Розтопити в мікрохвильовці вершкове масло за 2-3 прийоми по 20 секунд з перемішуванням, щоб воно розділилося на жир і воду, оскільки вода зруйнує повітряну текстуру попкорну.

Крок 5. Гарячий приготований попкорн рівномірно посипати подрібненим сиром і потім полити розтопленим маслом. Ці інгредієнти акуратно перемішати і після охолодження подати до столу. Смачного!

Як приготувати попкорн на сковороді з медом
Попкорн з медом належить до варіантів солодкого попкорну, і крім меду його доповнюють ароматними спеціями. У цьому рецепті вам пропонується додати порошок чилі та карі. Кількість меду додається за особистим смаком. Для гарного розкриття зерен кукурудзи, важливо дотримуватися пропорції олії та зерен.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кукурудза для попкорну – ¼ ст.
- Рослинна олія – 2 ст. л.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Каррі (порошок) – 1 ч.л.
- Чилі (порошок) – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
- Мед – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуємо в зазначеній у рецепті кількості всі інгредієнти для приготування попкорну.

Крок 2. В окремій чашці змішуємо сухі інгредієнти: порошок каррі, чилі, сіль і цукор.

Крок 3. У глибоку сковорідку насипаємо спеціальні для попкорну зерна кукурудзи.

Крок 4. До них пересипаємо суху суміш, наливаємо дві ложки рослинної олії і сковороду струшуємо, щоб усе перемішалося.

Крок 5. Ставимо сковороду на середній вогонь і закриваємо кришкою. Після появи характерних хлопків від розкриття зерен сковороду періодично струшуємо. Коли хлопки стануть рідкісними, сковороду знімаємо з вогню, не відкриваючи кришку.

Крок 6. Через 30 секунд кришку відкриваємо. Зерна кукурудзи мають добре розкритися, збільшитися в об’ємі та набути повітряної текстури.

Крок 7. Перекладаємо попкорн в окремий сухий посуд.

Крок 8. Потім поливаємо його за своїм смаком рідким медом і добре перемішуємо. Подаємо до столу медово-пряний попкорн у гарячому стані. Смачного!
