Якщо вам захотілося чогось смачного і солодкого, але при цьому часу на кулінарні шедеври зовсім немає, то пропонуємо приготувати смачне печиво на кефірі на швидку руку. Звичайно ж, через пару хвилин його приготувати не вдасться, як загалом і будь-яку випічку, але хвилин за 20 цілком можливо. Печива з цієї кількості виходить досить багато (більше двох листів), але з’їдається воно неймовірно швидко. До хрумкій кефирному печінкою ідеально підходить склянку молока або какао, хоча і з чашкою чаю/кави поєднується воно відмінно!
Щоб приготувати кефірний печиво буде потрібно:
- борошно – 290 г
- кефір (жирний) – 100 мл
- цукор – 120 г (плюс трохи цукру на посипання печива перед випічкою)
- рослинне масло – 100 мл
- яйце – 1 шт. (невеликого розміру)
- сода – 0,5 ч. л.
- мак, кунжут – за бажанням
Швидке печиво на кефірі – рецепт з фото:
Щоб приготування тіста для кефіру печива, не зайняло багато часу, краще всього скористатися кухонним комбайном. Встановлюємо в його чашу насадку «Металевий ніж» і висипаємо в неї все борошно, цукор і соду. Включаємо комбайн на 10-15 секунд, щоб інгредієнти перемішалися.
Далі вливаємо олію (беремо масло без яскравого смаку і запаху, щоб печиво не було сторонніх смаків), знову включаємо комбайн ще на 15-20 секунд, щоб вийшла волога крихта.
Слідом вбиваємо яйце і вливаємо жирний (густий) кефір. До речі, кефір для приготування печива краще брати як можна кисліше, тоді його кислота повністю погасить соду.
Включаємо комбайн і чекаємо поки всі наші інгредієнти зберуться в єдиний клубок (на все про все знадобиться буквально 30-40 секунд).
Дістаємо з чаші отриманий грудку і округляємо його.
Ділимо на зручні для роботи частини і кожну розкачуємо. Товщину розкочування можна варіювати в діапазоні від 3 до 6 мм. Чим тонше розкочування, тим більше хрусткою буде кефірний печиво і навпаки, чим більш пишна розкочування, тим більш м’яким і ніжним буде майбутня солодкість. З розкачаного шару різними формочками або звичайним келихом/склянкою вирізаємо печиво, а, якщо немає бажання возитися з обрізками, то пласт можна просто і швидко нарізати ножем на квадратний вироби.
Переносимо печиво на деко і кожен, за бажанням, присипаємо дрібкою цукру, маку, кунжуту або ж залишаємо без нічого. Присипку злегка втискаємо в поверхню тесту, щоб вона добре трималася.
Випікати таке печиво на кефірі слід при 180 З 10-12 хвилин.
Однак, в залежності від товщини, час може бути трохи іншим, тому орієнтуємося на колір – як тільки печиво підрум’янитися, його можна діставати.
Швидке печиво на кефірі готово!
Смачного!