Кажуть, що судак – ідеальна для смаження риба. У судаку мало кісток, він швидко смажиться, має чудовий «пісний» смак. Хочемо запропонувати вам рецепт смаженого судака, який до того ж попередньо замаринований в дуже пікантному соусі. Таке блюдо освоїть навіть початківець пізнавати кухонні премудрості кулінар, і оцінять ті, хто віддає перевагу смажену рибку навіть самому аппетитному шматочку м’яса. Організуйте собі справжній рибний день!
Інгредієнти для приготування смаженого судака:
- судак – 1 кг
- майонез – 5 ст. л.
- часник – 1 головка (5-6 середніх часточок)
- спеції для рибних страв – 1-2 ч. л. або за смаком
- сіль – 1 ст. л. або за смаком
- перець чорний – 2 щіпки
- борошно пшеничне – 1,5 склянки
- яйце куряче – 2-3 шт.
- рослинне масло
Рецепт приготування смаженого судака на сковороді:
Якщо у вас на руках неочищена тушка судака – підготуйте його належним чином до приготування: видалити голову, хвіст, нутрощі і все непотрібне. Заодно можна перевірити і свіжість придбаної рибки: якщо судак свіжий, у нього будуть красиві, рожеві зябра. Рибу промийте і обсушіть, потім наріжте шматочками шириною 3-3,5 див.
Перед обсмажуванням судак маринується як мінімум 2 години. Для маринаду необхідно змішати майонез, приправу для риби та рибних страв, сіль, щіпку перцю.
Часникові часточки очистити від верхньої шкірки і видавити через прес в майонез з прянощами, перемішати.
Приготований таким способом маринад виливаємо в миску з судаком і руками обволікає кожен шматочок. Тепер можна «забути» про нашу рибку як мінімум на 2 години або буде ще оптимальніше, якщо ви залишите судака на цілу ніч, тобто на 7-8 годин.
настав Час обсмажування – необхідно підготувати кляр. В одну ємність вбити яйця, додати до них сіль і щіпку перцю, збовтати. В другу ємність висипати борошно.
Обваляти кожен шматочок риби спочатку в борошні, а потім в яєчної маси.
Відразу викладати судака в клярі на гарячу сковороду з соняшниковою олією.
Обсмажувати на невеликому вогні, щоб ні риба, ні кляр не пригорав, перевертаючи через 1-2 хвилинки на протилежну сторону.
Апетитний смажений судак готовий!
Смачного!