500 рецептів
Закуски

Як замаринувати печериці в домашніх умовах? – Покроковий рецепт з фото

by admin 12 Липня, 2017 No Comments

Смачні печериці можна легко замаринувати самостійно в домашніх умовах. Вам знадобляться свіжі гриби невеликого розміру, спеції, соняшникову очищене масло і оцет. Пряні гриби будуть готові дуже швидко – вже через 5-6 годин. Мариновані печериці виходять незвичайними смачними і ароматними. Вони можуть довго зберігатися на полиці холодильника, головне використовувати герметично закриту скляну посуд.

Як замаринувати печериці в домашніх умовах? – Інгредієнти:

  • свіжі печериці (маленького розміру) – 500 г
  • часник – 3 великих зубчики
  • дрібна кухонна сіль – 1 ч. л.
  • цукровий пісок – 2 ч. л.
  • соняшникова олія (без запаху) – 4 ст. л.
  • оцет (яблучний або кухонна) – 4 ст. л.
  • чорний перець горошком – 10 шт.
  • сушений кріп – 1 ч. л.
  • бутончики гвоздики – 5 шт.
  • запашний чорний перець – 7 шт.
  • лавровий лист – 3 шт.

як замаринувати печериці в домашніх умовах - інгредієнти

Як швидко замаринувати печериці в домашніх умовах? – Рецепт:

Підготуємо печериці. Для цього рецепта краще використовувати маленькі гриби приблизно однакового розміру. Ретельно помиємо їх під проточною водою. За необхідності почистимо печериці ножем.

В антипригарній глибокій сковороді змішаємо дрібну кухонну сіль, сушений кріп і цукор. Для того щоб маринад вийшов пряним, додамо в нього запашний перець, кілька бутончиків гвоздики, перець горошком і листочки лаврушки. Зубчики часнику почистимо, після чого подрібнимо (ножем, з допомогою преса або на тертці). Высыплем часник в сковороду до решти інгредієнтів.

сіль цукор спеції

Тепер додамо рідкі інгредієнти. Увіллємо в сковороду з 4 столових ложки очищеного масла і оцту. Масло краще використовувати соняшникова без запаху. Для цього рецепта підійде і яблучний, і звичайний столовий 9 процентний оцет.

олія оцет

Ретельно перемішати інгредієнти для маринаду.

маринад для печериць

Поставимо суміш на середній вогонь і почекаємо, поки вона почне закипати. В цей час будемо помішувати маринад, щоб під час нагрівання цукор і сіль розчинилися.

Обережно викладемо в киплячу суміш промиті і очищені печериці. Щоб гаряче масло не почало бризкати, гриби краще попередньо підсушити з допомогою паперового рушника.

свіжі печериці

Накриємо сковороду кришкою і будемо мучити гриби на слабкому вогні протягом 7-10 хвилин. Під час приготування перешкодимо печериці 1-2 рази, щоб вони приготувалися рівномірно.

як замаринувати печериці в домашніх умовах

Вимкнемо вогонь і залишимо гриби остигати на сковороді під кришкою.

як швидко замаринувати печериці в домашніх умовах

Коли печериці охолоне до кімнатної температури, акуратно перекладемо їх у скляний посуд з герметичною кришкою.

замаринувати печериці в домашніх умовах

Поставимо гриби в холодильник. Лише через 5-6 годин печериці промаринуются і будуть готові.

як замаринувати печериці

Ось так легко і просто можна замаринувати печериці в домашніх умовах, причому дуже швидко! Мариновані гриби за цим рецептом можна подавати як холодну закуску до птиці або основних страв. Також з маринованих печериць можна приготувати інші страви, наприклад, святкові салати або пікантний соус.

як замаринувати печериці в домашніх умовах

Смачного!

Інші рецепти:

мойва Солона в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Лечо з болгарського перцю рецепти

Швидка маринована капуста (з оцтом) - Покроковий рецепт з фото

Як приготувати роли вдома

  • Previous Єврейський хліб Хала – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Гречаники: рецепт з фаршем в томатному соусі8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки