Бичачі яйця (насінники) можна назвати делікатесним блюдом. До того ж такий варіант обіду або вечері сподобається багатьом господиням – він легкий в приготуванні. Однак багато хто не поспішають готувати таку смакоту, тому що чистка Бичиха яєць – справа досить клопітка. Ми ж пропонуємо відмінний рецепт з покроковим і докладним описом самого простого і швидкого способу очищення бичачих насінників. Дотримуючись наших поетапні інструкції, виконати такі маніпуляції зможе навіть недосвідчена господиня. Приклавши зовсім небагато зусиль, ви зможете побалувати своїх близьких апетитним делікатесом, який високо оцінять навіть вибагливі гурмани. Блюдо виходить настільки ніжним, що буквально тане в роті. Так що сміливо приступайте до готування!
Складові:
- бичачі яйця – 3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- приправи, сіль
- сметана – 150 г
- рослинне масло для смаження.
метод приготування
Підготуємо необхідні продукти. Лук очищаємо від лушпиння. Виймаємо сметану з холодильника. Яйця розморожуємо, якщо вони заморожені.
У каструлю набираємо потрібну кількість води для варіння яєць. Ставимо на вогонь і чекаємо, поки закипить. Кладемо яйця в киплячу воду. Час варіння – 40 хвилин.
Після закінчення часу яйця виймаємо і відразу поміщаємо в крижану воду. Після цього робимо невеликий розріз з одного боку, як на фото.
Потім відразу бичачі яйця поміщаємо знову в холодну воду. Відокремлюємо яйце від оболонки в воді. Точно слідуючи цим вказівкам, ви зможете швидко і ефективно очистити їх.
Далі подрібнюємо цибулину на дрібні шматочки.
Очищені бичачі насінники нарізаємо кружечками.
Наливаємо рослинне масло в сковороду. Розігріваємо його і кладемо в нього цибулю. Трохи пасеруємо цибулю до прозорого стану і додаємо порізані бичачі яйця.
Коли цибуля підрум’яниться, підливаємо сметану.
Перемішуємо інгредієнти і тушкуємо до готовності. Сметана в процесі повинна трохи википіти.
- Готове делікатесне блюдо розкладаємо по тарілках і прикрашаємо за своїм бажанням.
- Поради:
- Надати бичачим яйцям більш пікантний смак можна за допомогою різноманітних спецій і приправ. Наприклад, використовувати часник, гірчицю, а також перець чилі, білий і червоний мелений перець. За бажанням можете додати сушений базилік, коріандр, зіру, чебрець і т.д.
- Бичачі яйця можна подати з гарніром з овочів, картоплею пюре або будь-яким іншим.
- Крім того, бичачі насінники можна використовувати в багатьох рецептах замість нирок. Вони не мають такого специфічного запаху, як нирки. А в процесі варіння втрачають навіть свій запах. Так що сміливо використовуйте наш метод очищення бичачих яєць і радуйте своїх рідних і друзів смачними, апетитними і ароматними стравами!