Італійський рецепт фокаччи з сиром і цибулею. Можна використовувати будь-який сир і будь-який лук. Але у мене все красиво. Готувала з бринзою і фіолетовим цибулею.
Стільки різновидів хліба як в Італії немає ніде! Хліб для італійців – символ їжі, такий же неодмінний атрибут трапези, як ножик і вилка. Італійці навіть говорять: «Їсти без хліба – все одно, що взагалі не їсти». Я пропоную спекти італійський хліб – фокаччу, яка формується у вигляді коржа. Смачна, ароматна, пікантна, пишна фокачча з червоною цибулею і маринованої бринзою – гарне доповнення до перших страв, салатів, закусок, та й просто так. Домашній хліб – це завжди смачно! Шкода, через монітор не передається його аромат!
Про рецепті
Кухня: Італійська.
Загальний час приготування: 3 год
Кількість порцій: 4.
Складові:
для тесту:
- борошно вищого сорту – 250 г
- дріжджі сухі швидкодіючі – ½ чайної ложки
- вода тепла – 150 мл
- сіль – 1/2 чайної ложки
- цукор – 1 чайна ложка
- оливкова олія – 3 столові ложки
а також:
- оливкова олія – 1 столова ложка
- червона цибуля великий – 1 штука
- бринза маринована – 50 г
- сіль – 2 щіпки
- розмарин сушений – 2 щіпки.
Рецепт приготування:
- У глибоку чашку просіяти 2/3 частини від необхідної кількості борошна.
- У ємності з теплою водою розчинити сухі швидкодіючі дріжджі, цукор і сіль. Потім додати 2 столові ложки оливкової олії, добре розмішати. Отриману рідину влити в просіяне борошно.
- Дерев’яною ложкою вимішуємо тісто до однорідності.
- Тісто викласти на обробну дошку, на яку просіяти решту необхідної кількості борошна. Змастивши руки олією замісити легке, м’яке, що не липнуче до рук тісто. Вимішувати тісто не менше 10 хвилин.
- Що вийшло тесту надати форму кулі, змастити його зверху оливковою олією і покласти в глибоку чашку. Чашку з тестом накрити харчовою плівкою і поставити для підйому в тепле місце.
- Через 1,5-2 години тісто збільшитися в об’ємі в 2 рази.
- Приступити до формування фокаччи. Тісто добре обмять і надати йому форму прямокутника товщиною близько 1 сантиметра. Сформовану фокаччу викласти на деко, застелене папером для випічки, накрити і залишити для вистоювання на 20 хвилин. Потім змастити фокаччу зверху оливковою олією. Я змастила її маслом, в якому у мене маринувати бринза.
- Червоний цибулю очистити, сполоснути, обсушити і нарізати часточками. Мариновану бринзу нарізати маленькими кубиками. Викласти довільно на фокаччу часточки червоної цибулі і кубики бринзу, злегка вдавлюючи їх в тісто. Посипати зверху сіллю і сушеним розмарином.
- Випікати фокаччу в розігрітій до 200 градусів духовці до золотистого кольору близько 15 хвилин. Готову фокаччу витягнути з духовки і остудити.
Декілька порад:
- якщо у Вас немає маринованої бринзи, можна замінити її на просту;
- зазвичай в Італії хліб не ріжуть, його відламують.