Багато людей купують різноманітні сорти кетчупів і соусів в магазині, навіть не підозрюючи, що своїми руками можна зробити блюдо, яке не гірше, але і набагато цікавіше за смаком, ніж магазинне. Трохи кмітливості, додаткових інгредієнтів і ось вже наш соус перетворюється в екзотичну страву з солодким ананасовим присмаком і незрівнянним ароматом. Треба всього лише внести зміни в рецепт домашнього кетчупу, і кисло-солодкий ананасовий соус готовий.
Складові:
- помідори солодкі – 1 кг
- цибуля ріпчаста – 500 г
- часник – 6 зубчиків
- ананас – 1 шт.
- рослинне масло – 100 г
- сіль, цукор, спеції за смаком.
приготування
- Лук, помідори, ананаси порізати дрібними кубиками, 3 зубчики часнику розрізати навпіл, решта дрібно покришити.
- У сотейнику розігріти олію, додати цибулю і пасерувати.
- Коли цибуля стане прозорою, викласти в сотейник все помідори і крупно порізаний часник.
- Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні протягом 40 хвилин. Після цього в овочеву суміш додають сіль, спеції і цукор. Але якщо ви вибрали правильні, стиглі, солодкі помідори, якими так багаті магазини в серпні і вересні місяці, то додавати цукор не доведеться. Я ніколи не додаю, та й солі кладу не більш чайної ложки. Викласти тушковану овочеву суміш на тарілку, слив зайвий сік і залишивши м’якоть.
- Додати перець. Краще використовувати чорний запашний перець, який ви помололі кілька хвилин тому. Це надає страві особливу пікантність в поєднанні з ананасною кислинкою. Додати ананас і залишився подрібнений часник.
- У блендері збити овочі, ананас і часник.
- Екзотичний кисло-солодкий кетчуп з ананасом готовий! Можна подавати його до макаронних виробів, страв з м’яса або як закуску зі свіжим хлібом.