Курячі гомілки, обсмажені на сковороді – одне з найпопулярніших страв у нашій країні. Чи можна знайти господиню, яка не вміла б їх готувати. Однак у кожної майстрині є свої маленькі секрети, що дозволяють зробити м’ясну закуску ще більш смачною, оригінальною і незвичайною. Пропонуємо спробувати і оцінити один з таких цікавих рецептів – курячі гомілки, промариновані в соусі з йогурту, з додаванням приправи каррі. Йогурт додасть м’ясу ніжний молочний відтінок і соковитість, а суміш куркуми з східними прянощами, додасть легку приємну гостроту і пікантність. Найкраще для цієї страви придбати класичний йогурт без цукру та інших компонентів (фруктів, ванілі і т.п.). Такі мариновані гомілки можна не тільки смажити, а й запікати в духовці, користуючись кулінарним рукавом.
Складові:
- курячі гомілки – 4 шт.
- йогурт класичний – 200 г
- приправа карі – 1 ч. л.
- приправа куркума – 1/2 ч. л.
- рослинне масло – 70 г
- сіль 0,5 – 1 ч. л.
приготування
- Якщо м’ясо заморожене, розморозити його. Розморожувати м’ясо потрібно повільно при кімнатній температурі, діставши заздалегідь з морозилки. Свіжі або розморожені курячі гомілки ретельно вимити, очистити від залишків пера, зайвого жиру. У мисці змішати cсоль і спеції (каррі, куркуму).
- Курячі гомілки змастіть сумішшю спецій. Виходить яскраво жовтий колір, який вже збуджує апетит.
- Залити гомілки йогуртом, перемішати і залишити маринуватися на 20 – 30 хвилин.
- Для смаження курки краще вибрати сковороду з товстим дном. Налийте в неї рослинне масло, поставте на вогонь. Коли масло добре розігріється, необхідно викласти м’ясо з маринадом. Підсмажте гомілки спочатку на сильному вогні, а потім на маленькому до готовності. М’ясо курки готується швидко, а мариноване не більше 20 хвилин.
- Як бачите, не минуло й години, а на столі красується курка із золотистою рум’яною скоринкою, що викликає апетит, як зовнішнім виглядом, так і насиченим ароматом. Напевно ваші близькі та гості високо оцінять відмінні смакові якості закуски. Чудовим гарніром до смажених курячим гомілок буде апетитна домашня локшина, картопля по-селянськи, розсипчастий рис і овочевий салат.
Господині на замітку:
- Готову курку можна полити соусом, приготованим з суміші томатного соку і часнику. Такий соус відмінно доповнить смак м’яса.
- Прикрасити рум’яні гомілки можна тертим сиром, подрібненою зеленню.