Шматочки курки в карамелі з цукру, меду і соєвого соусу виходять дуже ніжними, так і тануть у роті. І це дивує, адже за рецептом курку не потрібно попередньо маринувати. Швидше за все, вся справа в особливому соусі – карамельному. Блюдо виходить дуже смачним, впору ставити його на святковий стіл і пригощати гостей.
Складові:
- куряче філе – 300 г
- соєвий соус – 0,5 склянки
- цукровий пісок – 3 ст. л.
- мед – 1 ст. л.
- сушений мелений імбир – 0,5 ч. л.
- мелена кориця – щіпка.
Спосіб приготування
- Підготуйте куряче філе. Можна зрізати його з гомілки, або грудок. А найпростіше купити вже готове охолоджене або заморожене куряче філе. До речі, спробуйте приготувати в карамельному соусі за цим рецептом гомілки або крильця – напевно вийде також смачно.
- Заморожене філе розморозити при кімнатній температурі. Зверніть увагу, що дієтологи радять саме так – протягом тривало часу розморожувати будь-які продукти, не тільки м’ясо.
- Порубати філе на шматочки будь-якого розміру. Але найкраще так, щоб можна було наколоти шматочок курочки і цілком відправити його в рот. Дуже зручно.
- Тепер поколдуем над карамельним соусом. Він виходить дуже ароматний – і солоний, і солодкуватий, і трохи гострий. Карамель повністю огортає шматочки курки, але в той же час вона не застигає на поверхні м’яса, а залишається рідкою.
- Виберіть сковороду з товстим дном, щоб вона могла рівномірно розподіляти тепло, та й випадків підгоряння на такій сковороді набагато менше.
- Налийте в сковороду соєвий соус. Дивно, що ні соняшникову олію, правда? Соєвий соус може бути як звичайним, так і приправленим чимось, перцем наприклад. Такий соус більш ароматний і напевно сподобається любителям гостренького.
- Додайте до соусу інші інгредієнти: три столові ложки цукру, столову ложку меду, ароматні імбир і корицю.
- Надішліть сковороду на середній вогонь і доведіть соус до кипіння. Помішуйте його до тих пір, поки всі інгредієнти не розчиняться і соус не стане однорідним.
- Потім перекладіть в сковороду шматочки курячого філе, накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Гасіть курку в соусі, періодично помішуючи шматочки і перевертаючи їх.
- Аромат буде витати на кухні дивовижний. Приблизно через тридцять хвилин гасіння на повільному вогні курка буде готова. Тепер додайте вогонь, зніміть кришку, щоб залишки вологи випарувалися. Тоді соус вийде більш густим.
- Перекладіть шматочки курки в карамелі з соєвого соусу і меду на блюдо, прикрасьте зеленню і подавайте до столу. Смачного!
Якщо вам необхідно приготувати курку швидко, подивіться рецепт смаженої курячої грудки на сковороді.