Практично всі люблять мариновані овочі, однак однотипні класичні рецепти порядком набридли. Хочеться внести різноманітність в стандартний список інгредієнтів і здивувати рідних новим незвичайним блюдом. Наприклад, є рецепт маринованої цибулі. Відмінною ідеєю в даному випадку буде приготування маринованої цибулі шалот з буряком. Такого роду закуска відмінно підійде як гарнір для будь-якого м’ясної страви. Хочу поділитися досвідом, як замаринувати цибулю шалот по-колумбійськи. Сподіваємося, що наш рецепт здасться вам справжньою знахідкою. Насолоджуйтесь хрусткими овочами в очікуванні теплого літа!
Складові:
- цибуля шалот – 4 шт.
- буряк – 300 г
- яблучний оцет 6% – 100 г
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- вода – 300 мл
- чорний перець горошком – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування
- Налийте води в ківш, доведіть до кипіння, потім додайте яблучний оцет, всипте дрібку солі, цукру, чорний перець горошком.
- Буряк необхідно почистити, нарізати соломкою або пластинами. Опустіть нарізану буряк в маринад, доведіть його кипіння, потім зніміть з плити. Покладіть очищені цибулини шалот, нарізані навпіл або на часточки. Потім складіть овочі разом з маринадом в банку відповідного розміру, накрийте кришкою і приберіть на три дні в холодильник.
- Після маринування цибулинки придбають бузковий відтінок і будуть схожі на маленьку буряк. Закуска до м’яса у вигляді лука шалот і буряка готова. Її можна вважати універсальною: любителі буряка обиратимуть і є її шматочки, інші ж будуть задовольнятися цибулею, або використовувати всі разом. Овочі, просочені маринадом, вийдуть соковитими, хрусткими і неймовірно смачними. Смачного!
Господині на замітку:
- Готуючи маринад, яблучний оцет можна замінити на винний або розбавлену есенцію. Також можна використовувати суху лимонну кислоту в кількості 10 г (2 ч.л.).
- При подачі на стіл салат з маринованої цибулі та буряка можна полити 1 столовою ложкою рослинного масла.