Відмінна закуска з горбуші. Робиться елементарно просто, а з’їсти її хочеться всю і відразу, не зупиняючись. Тому краще надягти її на шпажки разом з оливками, корнішонами і маленькими цибулинами, вийде дуже святково і смачно.
складові
- 800 г замороженого або охолодженого філе горбуші (1 велике філе)
- 1 велика цибулина
- 0,5 ст.л. цукру
- 1 ст.л. кам’яної солі або простий солі, НЕ йодованої
для маринаду:
- 250 мл холодної кип’яченої води
- 1 ч.л. солі
- 1 ст.л. 70% оцтової есенції
- 5-6 горошин запашного перцю
- 2-3 лаврових листки
- 50 мл рослинного масла.
приготування
- Філе горбуші розморозити заздалегідь, переклавши його з морозилки в холодильник. Розморожене філе помийте холодною водою і перекладіть на паперовий рушник. Добре обсушити. Видаліть всі кісточки. Це зробити легко, великі реберні кістки і так добре видно, а кістки, які розташовані вздовж хребта, легко намацати, якщо провести уздовж лінії, де проходить хребет, подушечками пальців. Їх небагато і видаляються такі кістки легко, зате їсти рибу без кісток куди зручніше. Для подібних операцій заведіть на кухні спеціальний пінцет для видалення кісток з риби.
- Рибу, очищену від кісток, наріжте шматочками приблизно 2х3 сантиметри і покладіть в пластмасову або скляну чашку.
- Змішайте сіль і цукор, посипте цією сумішшю рибу. Закрийте чашку кришкою і трохи потрясіть, щоб всі шматочки були обваляти в цій суміші. Поставте горбушу в холодильник години на три.
- Через три години дістаньте горбушу, вона повинна просолитися і пустити сік.
- Промийте рибу холодною водою.
- Лук почистіть, помийте і наріжте півкільцями. Покладіть в глибоку чашку і залийте на пару хвилин окропом. Воду злийте, а цибулю остудіть.
- Для маринаду в воду додайте всі спеції, перемішайте. Потім влийте масло і ще раз повільно перемішайте.
- У банку шарами укладіть цибулю і шматочки горбуші. Влийте маринад в банку. Ложкою трохи утрамбуйте рибу, щоб і горбуша і цибулю перебували повністю в маринаді.
- Поставте банку з рибою на 3 години, а краще на ніч, в холодильник. Потім мариновану горбушу можна діставати і є. Маринована цибуля теж можна їсти, він виходить дуже смачним.
- Смачного! А ще можна приготувати хе з горбуші по-корейськи. Спробуйте.