Подачею салату «Під шубою» в звичайному салатник вже давно нікого не здивувати. Банально і стандартно. А ось приготувати салат «Під шубою» рулетом – ось це вже ново і свіжо, красиво і оригінально. Готувати салат «Оселедець під шубою» рулетом зовсім нескладно, незважаючи на деякі тонкощі. Таке блюдо неодмінно приверне до себе увагу.
Оселедець під шубою рулетом рецепт
У більшості випадків для формування оселедець під шубою рулетом необхідний желатин, але далеко не всі вважають цей компонент потрібним і корисним. Завдяки цій рецептурі можна приготувати дивно смачне і гарне блюдо і без його участі.
Щоб зробити рулет шуба в оселедця треба:
- 1 оселедець;
- пара буряків;
- пара моркви;
- пара картоплі;
- пара курячих яєць;
- 1 цибулина;
- 200 гр. майонезу.
Рецепт оселедець під шубою рулетом:
- Буряк, а також моркву і картоплю потрібно насамперед відварити, остудити і очистити. В очищеному вигляді овочі натираються.
- Зрозуміло, відварюються протягом десяти хвилин і яйця, заливаються холодною водою і в ній примусово студії. Остиглими вже очищаються і натираються також, як і овочі.
- Лук очищають від жовтої цибулі і дрібно рубають.
- Оселедець потрошити, відділяється від шкірки, з неї видаляються всі кісточки, і вона нарізається скибочками.
- На столі розкладається плівка, призначена для харчових продуктів і на неї, по черзі викладаються шари майбутнього салату-рулету.
- Першою по плівці розподіляється буряк, яку, як і наступні шари потрібно просочити майонезом.
- За буряком слід картопля і цибуля.
- Далі черга яєць і моркви.
- На морква вже викладається і основний компонент – оселедець.
- Дуже акуратно салат згортається і відправляється в холодильник як мінімум на годину.
Важливо! Оселедець не потрібно подрібнювати занадто дрібно. Досить буде нарізати її у вигляді великих скибочок. Завдяки цьому готовий рулет буде набагато зручніше нарізати.
Оселедець під шубою у вигляді рулету
Сирна «Шуба» має неймовірним, ніжним смаком. Саме такий компонент як сир здатний перетворити це блюдо, зробити його ще більш соковитим і ситним. Рулет в даному випадку виходить не тільки смачний, але і красивий. Сирний шар якнайкраще підкреслює цю красу.
Будуть потрібні:
- 1 буряк;
- 1 морква;
- пара картоплі;
- 100 гр. сиру;
- 150 гр. майонезу;
- 1 оселедець;
- 5 гр. желатину.
Оселедець під шубою рецепт рулетом:
- Всі овочі обов’язково відварюються, самостійно остигають і чистяться. Очищеними вони з використанням терки подрібнюються.
- Оселедець готується, обов’язково очищається від шкірки і з неї витягуються всі без винятку кісточки. Тільки після цього вона нарізається скибочками, але не дуже дрібними.
- Сир просто натирається на тертці.
- Желатин розчиняється в 50 мілілітрах води і на водяній бані пропарюється до повного розчинення. Головне при цьому – не доводити рідину до кипіння.
- Приготовану желатинову рідину потрібно змішати з майонезом, яким будуть просочуватися всі верстви.
- Для формування страви необхідна харчова плівка, яка акуратно розкладається на столі.
- Першою на неї викладається буряк і притискають, щоб вийшов не повітряний, а щільний шар.
- За буряком поміщається моркву і картоплю.
- На картопля вже водружається сир і звичайно ж оселедець.
- Залишається тільки скрутити підготовлені продукти в рулет і помістити годинок так на дванадцять в холодильник.
- Коли вказаний проміжок часу минув блюдо дістається, звільняється від плівки і нарізається. Прикрасити його можна зеленню або сиром.
Порада: всі без винятку верстви потрібно викладати як можна щільніше, щоб потім готовий рулет тримав форму. Найперший шар – найбільший по периметру. Кожен наступний повинен бути менше попереднього, інакше скрутити блюдо виявиться проблематично.
Оселедець під шубою у вигляді рулету
Основною перевагою скумбрії в цій страві є простота і швидкість її оброблення.
Пробуйте і інші варіанти оселедця під шубою: традиційну оселедець, вегетаріанський варіант і оселедець з грибами.
Будуть потрібні:
- 1 оселедець;
- пара буряків;
- пара картоплі;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- пара курячих яєць;
- 150 майонезу.
Салат оселедець під шубою рулетом:
- Коренеплоди обов’язково повинні бути відварені, охолоджені, очищені і подрібнені на тертці.
- Відварити в звичайній воді потрібно і яйця, після чого їх студії в холодній воді, чистять і теж, як і коренеплоди натирають.
- Риба очищається від шкірки і з неї вибираються всі кісточки. Тільки після цього вона нарізається пластинками.
- Лук потрібно очистити і нарізати невеликими пластинками.
- Лук і скумбрія змішуються між собою.
- На плівку для харчових продуктів першим шаром поміщається буряк, яка також, як і всі наступні компоненти просочується майонезом.
- Далі на неї вже міститься моркву і картоплю.
- На картопля водружаються яйця і рибно-цибулевий суміш.
- Залишається тільки і того, що щільно скрутити всі компоненти і відправити години на три в холодильник.
Порада: щоб салатик не “поплив» в процесі підготовки продуктів буряк і морква рекомендується добре віджати, щоб зайвий сік залишився поза страви. Та й цибулю краще крупніше нарізати.
Оселедець під шубою в рулеті
Найчастіше для «Шуби» використовують звичайну, малосольну оселедець. Але якщо замість неї в салат помістити її копчений варіант, блюдо придбає зовсім інший смак і аромат. Рулет в цьому випадку буде набагато більш насиченою і смачніше.
Будуть потрібні:
- 1 копчена оселедець;
- 1 буряк;
- 1 морква;
- пара картоплі;
- 200 гр. майонезу;
- 3 часникових зубика;
- 5 оливок;
- 20 гр. брусниці;
- 1 цибулина.
Рулет оселедець під шубою:
- Морква, буряк і картоплю треба в окремих каструлях відварити і дати овочам самостійно охолонути. Остиглими їх акуратно чистять і подрібнюють. Морква і буряк потрібно натерти, а картопля краще нарізати подрібніше.
- Лук просто очищається і дрібно робиться.
- Риба обов’язково відділяється від шкірки і всіх кісток, а потім теж дрібно нарізають.
- Як і в попередніх варіантах, на стіл розстеляється плівка і на неї по черзі викладаються продукти, змішані з майонезом і подрібненим часником.
- Спочатку буряк і морква.
- Далі картопля, цибуля і рибка.
- Настає найважливіший етап – блюдо потрібно скрутити в рулет. Робити це слід якомога акуратніше, щоб шари не перемішалися.
- Скручене блюдо поміщається в холодильник і настоюється кілька годин.
- Перед подачею плівка знімається, а готовий продукт прикрашається оливками і брусницею.
Порада: щоб салатик краще тримав форму, в майонез рекомендується додати желатин. Який попередньо розпарюється в невеликій кількості води на водяній бані.
Оселедець під шубою в рулеті
Лаваш у більшості асоціюється виключно з банальної шаурмою. Але цей продукт має набагато більший спектр застосування. З ним можна приготувати дивовижну «Шубу» у вигляді рулету. З лавашем працювати набагато простіше, ніж з харчовою плівкою, так і салат виходить і ситніше, і стає більш оригінальний, адже в ньому з’являється ще один не зайвий компонент.
Будуть потрібні:
- 3 лаваша;
- 200 гр. майонезу;
- 1 буряк;
- пара картоплі;
- 1 морква;
- 3 курячих яйця;
- 1 оселедець;
- 30 гр. зелені.
Рулет з оселедця під шубою:
- Кожен з листів лаваша потрібно розрізати на дві однакові частини.
- На столі розстеляється фольга і на неї викладається одна половинка лаваша, яка обов’язково змащується майонезним соусом.
- Буряк звичайно спочатку відварюють і студії. Тільки остигнула чистять і натирають, після чого викладають на лаваш і обробляють майонезом.
- Буряковий шар покривається лавашем, який теж потрібно просочити.
- Морква, зрозуміло, теж відварюється, остигає і очищається. Її потрібно натерти і поставити на черговий лаваш, обов’язково просочити.
- Морква, як і буряк, теж ховається під лавашем.
- У простій воді необхідно відварити яйця, примусово їх остудити шляхом занурення в воду дуже низької температури і очистити. Очищеними їх натирають і викладають на черговий лаваш.
- Яєчний шар теж потрібно просочити і накрити половиною листа лаваша.
- Зелень потрібно просто дуже дрібно порубати, а от картопля проварити, остудити, очистити і натерти. Змішати ці два компоненти і викласти на лаваш, просочити гарненько майонезом.
- Ці продукти теж ховаються під лавашем.
- Оселедець потрібно очистити від нутрощів, відрізати голову, зняти шкірку і ретельно вибрати всі кісточки. Вже тільки після отримання повноцінного філе рибку нарізають якомога дрібніше.
- Найважливіший процес – скручування. Не варто руками брати лаваш і намагатися скрутити. Це часто призводить до порушення його цілісності і випадання компонентів салату назовні. Тримати потрібно фольгу і згортати лаваш саме з її допомогою.
- Отриманий в результаті рулет прямо в фользі поміщається на годинку-дві в холодильник, охолоджується і просочується. Після чого дістається, розпаковується, викладається на блюдо і розрізається на порційні, тонкі шматочки.
Салат «Під шубою» не є новим, невідомим стравою. Правда, подавати його прийнято просто в салатник, виклавши всі компоненти шарами і просочивши майонезом. Такий банальний спосіб подачі вже просто не може привернути увагу, навіть якщо компоненти будуть не зовсім звичайні.
А ось оселедець під шубою рулетом буквально притягує до себе погляди оточуючих. Просто неможливо відмовити собі в такому задоволенні. Це і смачно, і красиво. Та й готувати рулет оселедець під шубою зовсім і не складно. Одного разу провівши такий експеримент, господиня без проблем зможе спорудити таке творіння ще неодноразово. Особливою вправності для цього не потрібно, головне – намагання і бажання.