Це сезонний сезонний торт, простий в приготуванні і прикрашений стиглими ягодами полуниці.
складові
для коржів:
- борошно пшеничне – 1,5 склянки;
- згущене молоко – 1 банка;
- яйця – 2 штуки;
- розпушувач для тіста – 1 пакетик (12 г);
для крему:
- вершки 35% жирності – 500 г;
- цукрова пудра – 3 столові ложки;
- желатин – 1 пакетик (10 г);
для прикрас:
- полуниця – 0,5 кг;
- фісташки – 30 г.
коржі
Змішати всі інгредієнти, збити до однорідності. Тісто розділити на 3 рівні частини – будемо випікати 3 коржа.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Деко застелити пергаментним папером. Взяти кришку від каструлі або сковороди діаметром, що відповідає розміру майбутнього торта. Покласти в центр дека і олівцем окреслити на пергаменті коло. За отриманим шаблоном викласти 1/3 частину тіста. Таким способом ми доб’ёмся, щоб все коржі були рівні й однакового розміру.
Корж випікати 7-10 хвилин. Повторити операцію для кожного коржа. Коржі остудити. Підрівняти коржі, зрізавши виступаючі краї. Для цього на кожен корж зверху покласти наш шаблон – все ту ж кришку. І ножем зрізати виступаючі краї.
Полуницю вимити, дати стекти воді і викласти на паперові серветки, щоб пішла волога.
крем
Приготувати вершковий крем з желатином.
збірка торта
Всі коржі змастити частиною крему. Кілька ягід полуниці (відібрати самі некрасиві) нарізати пластинками або навпіл і викласти рівномірно на 2 коржі – нижній і середній. Покласти коржі один на одного і прибрати торт-заготовку в холодильник для застигання на 30-40 хвилин.
Кремом рівно змастити боки і верхній корж торта. Бока обсипати дрібно нарізаними фісташками. Знову поставити торт застигати в холодильник на 20 хвилин.
Тим часом підготувати прикраси. Велику полуницю нарізати на пластинки по 0,5 см, а не дуже велику – на половинки.
Дістати торт з холодильника. На верхній корж викласти половинки полуниці, починаючи з краю коржа, утапливая кінчиком в крем, щоб полуниця лягала трохи під кутом. Потім викласти наступне коло. І так до самого центру торта. Кремом прикрасити проміжки між ягодами. Прибрати торт в холодильник на 1 годину або на всю ніч.
Таким вийшов торт в минулий раз. Як бачите, тут всього 2 коржа. І зверху торт покритий желатиновим желе.