Шашлик з курячих крилець з маринованою цибулею – апетитна закуска, яку можна легко приготувати за допомогою духовки. Влаштуйте собі маленький пікнічок в домашніх умовах!
Пропоную приготувати шашлик з курячих крилець в духовці – самого демократичного продукту. Тільки від назви розгорається апетит. Їх люблять всі – від стара до Млада, апетитні, рум’яні, м’які, соковиті, скоринка хрустка. Є їх можна просто руками, скільки не готові – мало. Вони як насіння – не зупинити. Знімаєш з шампура і насолоджуєшся. Смачно, однако!
Складові:
- курячі крильця (охолоджені) – 15 штук (близько 900 г)
для маринаду:
- сметана (10-15%) – 4 ст. л.
- перцевий гострий соус – 1 ст. л.
- оцет апельсиновий – 1 ст. л.
- бальзамічний крем темний – 1 ст. л.
- лимонний перець – 2/3 ч. л.
- сіль за смаком
для маринованої цибулі:
- цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт. (Близько 80 г)
- апельсиновий оцет – 1 ст. л.
- вода тепла – 50 мл
- сіль за смаком
для прикрас:
- зелень петрушки – за смаком
- зелена цибуля – кілька пір’я
а також:
- бамбукові шампури – 10 шт.
приготування:
- Курячі крильця добре помити, при необхідності добре обробити: видалити пір’я, якщо попалися, надлишки шкіри. Обсушити чисті крила паперовим рушником.
- Приготувати маринад. Для цього в глибоку чашку налити апельсиновий оцет, додати сметану, перцевий гострий соус, темний бальзамічний крем, лимонний перець і сіль, ретельно вимішати ложкою до однорідності маринаду.
- У чашку з маринадом викласти курячі крильця і ретельно перемішати, щоб маринад добре покрив м’ясо, накрити кришкою і прибрати в холод на мінімум 2 години.
- Бамбукові шампури замочити у воді.
- Нанизати замариновані курячі крильця на бамбукові шампура. Краще нанизувати відразу на 2 шампура, так крила не будуть бовтатися.
- Укласти курячі крила, нанизані на шампури, на стінки форми для випічки, щоб туди стікав сік, що утворюється при запіканні.
- Запікати курячі крила в духовці при 180 градусах близько 30 хвилин, до зарум’янювання і готовності. Час запікання залежить від розміру крил.
- Поки крила запікаються, приготувати мариновану цибулю. Для цього цибулю очистити, сполоснути холодною водою і нарізати півкільцями. Нарізану цибулю скласти в невелику чашку, влити апельсиновий оцет і воду, посолити за смаком, перемішати і залишити маринуватися. Замаринований цибулю викласти в друшляк, щоб стік всі маринад.
- Зелену цибулю і зелень петрушки помити, обсушити і дрібно порізати.
- Шашлик з курячих крилець викласти на блюдо, посипати маринованою цибулею і дрібно порізаної сумішшю зеленого лука з зеленню петрушки. Як гарнір підійде салат зі свіжих овочів, картопляне пюре. Смачного!
Господині на замітку:
- При відсутності апельсинового оцту замініть його на будь-який інший: яблучний, бальзамічний і т.д.
- Влітку такий шашлик можна приготувати на мангалі.