500 рецептів
Випічка

Рогалики з горіховою начинкою – Покроковий рецепт з фото

by admin 14 Серпня, 2017 No Comments

Рогалики з волоськими горіхами стануть прекрасним доповненням до чашки ароматного чаю. Готуються вони дуже просто і досить швидко. Тісто у рогаликів виходить дуже ніжним і розсипчастим, але, за бажанням, ви можете використовувати готове пісочне тісто, яке можна купити в магазині. Тоді процес приготування займе мінімум часу. Також для начинки можете використовувати інші горіхи або ж взяти суміш з декількох видів.

Інгредієнти для приготування рогаликів з горіхами (на 24 шт.):

Для тіста:

  • борошно пшеничне – 300 г
  • масло вершкове – 140 г
  • цукрова пудра – 1 ст. л.
  • яєчний жовток – 1 шт.
  • вершки (10%) – 70 мл
  • дріжджі свіжі пресовані – 14 г

Для горіхової начинки:

  • волоські горіхи – 150 г
  • цукор – 3 ст. л. (або за смаком)
  • яєчний білок – 1 шт.

рогалики з горіховою начинкою - інгредієнти

Рецепт приготування рогаликів з горіховою начинкою:

Приготуйте тісто. У вершки додати свіжі дріжджі і постійно помішуючи, доведіть суміш до однорідності. Відкладіть в сторону.

дріжджі і вершки

В глибоку миску просійте борошно і цукрову пудру. Холодне вершкове масло наріжте середніми кубиками і додайте в миску.

борошно та олія

Руками розітріть масло з борошном до отримання дрібної крихти. Намагайтеся працювати максимально швидко, щоб масло не почало танути. Щоб спростити процес можете скористатися кухонним комбайном або допомогти собі звичайною виделкою.

борошняна крихітка

Яйце розділити на білок і жовток. У масляну крихту додайте жовток (білок відкладіть для начинки) і дріжджовий розчин.

жовток

І також швидкими рухами замісіть тісто для рогаликів. Довго не вимішуйте тісто, просто з’єднайте всі компоненти в єдиний колобок.

тісто

Готовий шар тіста перекладіть в пакет або загорніть в плівку і поставте в холодильник на 1-2 години (мінімум на 40 хвилин).

пісочно-дріжджове тісто

Приготуйте горіхову начинку для рогаликів. Волоські горіхи нарубайте ножем. За бажанням, можете подрібнити їх з допомогою комбайна, головне не подрібнюйте до стану борошна.

волоські горіхи

Подрібнені горіхи змішайте з цукром.

горіхи з цукром

Додайте яєчний білок.

яєчний білок

І ретельно розмішайте. Горіхова начинка готова.

горіхова начинка

«Свіже» дістаньте тісто з холодильника і розділіть на 2-3 частини. Так з ним зручніше працювати. Частину тіста розкачати в круг діаметром 26-28 см, товщина тіста має бути близько 4 мм. Розкатаний коло розділіть на 8 рівних сегментів.

тісто для рогаликів

На кожен сегмент викладіть по 1 ч. л. горіхової начинки.

начинка

Сформуйте рогалики. Спершу, для того, щоб під час випікання не витікала карамель, загорніть до центру широкі краї тіста, як би закриваючи ними начинку.

рогалики з горіховою начинкою

Далі просто загорніть начинку в тісто, прямуючи до вузького кінця, таким чином, сформувавши рогалик.

рогалики з горіхами Готові рогалики з горіхами викладіть на застелений пергаментом деко.

рогалики

Запікайте рогалики в розігрітій до 180 С духовці близько 15-20 хвилин, вони повинні добре зарум’яниться.

пісочно-дріжджові рогалики

Готовим рогаликам з горіховою начинкою дайте охолонути, а перед подачею, за бажанням, можете присипати їх цукровою пудрою.

рогалики з горіховою начинкою

Смачного!

Інші рецепти:

Єврейський хліб Хала - Покроковий рецепт з фото

Просте пісочне печиво на швидку руку - Покроковий рецепт з фото

Шоколадний хліб в хлібопічці - Покроковий рецепт з фото

Кекс з кукурудзяного борошна «Амор полента» - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Пиріг з маком в мультиварці – рецепт з фото8 років ago
  • Next Кави по-віденськи – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки