Рогалики з волоськими горіхами стануть прекрасним доповненням до чашки ароматного чаю. Готуються вони дуже просто і досить швидко. Тісто у рогаликів виходить дуже ніжним і розсипчастим, але, за бажанням, ви можете використовувати готове пісочне тісто, яке можна купити в магазині. Тоді процес приготування займе мінімум часу. Також для начинки можете використовувати інші горіхи або ж взяти суміш з декількох видів.
Інгредієнти для приготування рогаликів з горіхами (на 24 шт.):
Для тіста:
- борошно пшеничне – 300 г
- масло вершкове – 140 г
- цукрова пудра – 1 ст. л.
- яєчний жовток – 1 шт.
- вершки (10%) – 70 мл
- дріжджі свіжі пресовані – 14 г
Для горіхової начинки:
- волоські горіхи – 150 г
- цукор – 3 ст. л. (або за смаком)
- яєчний білок – 1 шт.
Рецепт приготування рогаликів з горіховою начинкою:
Приготуйте тісто. У вершки додати свіжі дріжджі і постійно помішуючи, доведіть суміш до однорідності. Відкладіть в сторону.
В глибоку миску просійте борошно і цукрову пудру. Холодне вершкове масло наріжте середніми кубиками і додайте в миску.
Руками розітріть масло з борошном до отримання дрібної крихти. Намагайтеся працювати максимально швидко, щоб масло не почало танути. Щоб спростити процес можете скористатися кухонним комбайном або допомогти собі звичайною виделкою.
Яйце розділити на білок і жовток. У масляну крихту додайте жовток (білок відкладіть для начинки) і дріжджовий розчин.
І також швидкими рухами замісіть тісто для рогаликів. Довго не вимішуйте тісто, просто з’єднайте всі компоненти в єдиний колобок.
Готовий шар тіста перекладіть в пакет або загорніть в плівку і поставте в холодильник на 1-2 години (мінімум на 40 хвилин).
Приготуйте горіхову начинку для рогаликів. Волоські горіхи нарубайте ножем. За бажанням, можете подрібнити їх з допомогою комбайна, головне не подрібнюйте до стану борошна.
Подрібнені горіхи змішайте з цукром.
Додайте яєчний білок.
І ретельно розмішайте. Горіхова начинка готова.
«Свіже» дістаньте тісто з холодильника і розділіть на 2-3 частини. Так з ним зручніше працювати. Частину тіста розкачати в круг діаметром 26-28 см, товщина тіста має бути близько 4 мм. Розкатаний коло розділіть на 8 рівних сегментів.
На кожен сегмент викладіть по 1 ч. л. горіхової начинки.
Сформуйте рогалики. Спершу, для того, щоб під час випікання не витікала карамель, загорніть до центру широкі краї тіста, як би закриваючи ними начинку.
Далі просто загорніть начинку в тісто, прямуючи до вузького кінця, таким чином, сформувавши рогалик.
Готові рогалики з горіхами викладіть на застелений пергаментом деко.
Запікайте рогалики в розігрітій до 180 С духовці близько 15-20 хвилин, вони повинні добре зарум’яниться.
Готовим рогаликам з горіховою начинкою дайте охолонути, а перед подачею, за бажанням, можете присипати їх цукровою пудрою.
Смачного!