Сьогодні готуємо сіміті – традиційні турецькі бублики, вони виходять з щільною хрусткою скоринкою і духмяним ніжним м’якушем. На своїй батьківщині сіміті продаються практично на кожному кроці, але, якщо ви не в Туреччині, то приготувати такі бублики можна легко і просто в домашніх умовах. Подавати турецькі сіміті можна просто в якості хліба до будь першим і основним страв, але традиційно їх подають до сніданку з ароматним свіжозвареною кавою або чаєм.
Щоб приготувати турецькі бублики сіміті буде потрібно:
Для тіста:
- борошно – 390 г
- дріжджі свіжі пресовані – 12 г
- молоко – 225 г
- масло – 75 г
- цукор – 3 ч. л.
- сіль – 1 ч. л. без гірки)
Додатково:
- вода – 150 г
- куркума – 1 ч. л.
- мед – 1 ст. л.
- кунжут – 100 г
Турецькі бублики сіміті – рецепт з фото:
Приготуємо тісто. Спершу активуємо дріжджі. Для цього в невеликій ємності з’єднуємо дріжджі з цукровим піском. Розминаємо їх ложкою до тих пір, поки вони не перетворяться в рідину.
До отриманого дріжджового розчину вливаємо трохи теплого молока (близько половини від всього об’єму), розмішуємо і залишаємо розчин на 10-20 хвилин (чим прохолодніше у вас на кухні, тим на більш тривалий час доведеться залишити розчин).
після потрібного часу на поверхні нашого розчину повинна з’явитися пишна пінна шапочка. Така шапочка – це ознака того, що наші дріжджі свіжі і вже готові до активної роботи.
Борошно просіваємо разом з дрібною сіллю в миску для замісу тіста.
Робимо в центрі борошна лунку і вливаємо в неї дріжджовий розчин, що залишився молоко, а також додаємо м’яке вершкове масло.
замішуємо Руками в мисці м’яке і злегка комковатое тісто. Якщо раптом тісто на цьому етапі виходить занадто м’яким і липким, то додаємо потроху борошна або навпаки, якщо вийшло занадто щільним, то також додаємо трохи теплого молока.
Отриманий колобок тіста викладаємо на робочий стіл і вимішуємо його хвилин 10. Тісто має стати дуже ніжним і слухняним, легко збиратися в грудку і зовсім не липнути до рук, ні до робочого столу.
Миску, в якій буде підходити наше тісто, змащуємо тонким шаром рослинного масла. Кладемо в миску гладкий колобок тіста і накриваємо зверху харчовою плівкою (або використовуємо звичайне вологий рушник).
Даємо тісту підійти протягом 1 години. За цей час колобок має збільшитися в об’ємі в кілька разів, як на фото.
обминаємо тісто, перекладаємо на робочий стіл і ділимо на 12 рівних частин. Кожну частину тіста акуратно підкочуємо в гладкий кульку.
Для одного симита нам буде потрібно дві кульки тіста. Розтягуємо тісто в джгути завдовжки близько 20 см (довжина джгутів не принципова, орієнтуйтеся на бажаний розмір бублика).
Переплітаємо джгути тесту один з одним.
І ретельно з’єднуємо кінці разом. Таким чином, у нас виходить витый бублик – сіміті.
Таким чином формуємо всі інші бублики. Всього з цієї кількості тесту у нас виходить 6 «вгодованих» турецьких симитов.
В глибокій ємності з’єднуємо теплу воду, мед і куркуму. Розмішуємо віночком.
В отриманий медовий розчин занурюємо наші бублики.
Перекладаємо сіміті на деко і щедро присипаємо кунжутом (за бажанням, їх можна просто обваляти в кунжуті з усіх сторін).
В такому вигляді залишаємо сіміті на 15-20 хвилин для підйому. Зверху, щоб тісто на бубликах не пересихало, деко з симитами акуратно прикриваємо кухонним рушником.
Підійшли сіміті відправляємо в розігріту до 200 С духовку на 20-25 хвилин.
Випікаємо їх до інтенсивного золотистого кольору.
Ось і все!
Турецькі бублики сіміті готові!
Смачного!