Рецепти салатів з гранатом поєднують різноманітність смаків, адже блюдо м’ясне, з додаванням овочів і фруктів. Салат гранатовий браслет рецепт підходить для абсолютно будь-якого урочистого випадку, тому можна вибирати його при підготовці до свята. Готується закуска дуже просто і не вимагає спеціальних кулінарних навичок. Наші читачі також віддають перевагу цікавий і смачний салат гранатовий браслет з чорносливом.
Простий салат з гранатом
Буряк люблять не всі, тому даний рецепт гранатового браслета буде без цього коренеплоду. Але незважаючи на відсутність компонента, блюдо все одно залишиться ситним і дуже смачним.
На легкий салат з гранатом будуть потрібні:
- Куряче м’ясо – 340 г;
- Картопля – 180 г;
- Лук – 110 г;
- Морква – 130 г;
- Яйця – 3 шт;
- Горішки волоські – 120 г;
- Сіль – 8 г;
- Майонез – 90 мл;
- Гранат – 160 м
Салат гранатовий браслет – простий рецепт:
- Коренеплоди помити і відварити в різних сотейниках. Потім остудити, очистити і натерти на тертці.
- Відварити філе з додаванням солі і пряних спецій, остудити в бульйоні і розібрати на волокна.
- Курячі яйця зварити круто. Потім перекласти яйця в холодну воду, почистити і натерти на тертці.
- Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння, нарубати дуже дрібно.
- Волоський горіх потрібно трохи прожарити на сухій сковороді, після цього нарубати дрібно ножем.
- Гранат очистити від шкірки і білої плівки, відокремити потрібну кількість соковитих зерен для прикраси.
- Салат зібрати в єдине ціле. Для цього поставити в центр плоскої тарілки стакан, навколо якого викладати продукти. Шари мазати майонезом, все, крім останнього.
- Гранатовий браслет салат шари: куряче м’ясо; цибуля; картопля; морквина; горіхи; яйця; зерна граната.
- Після викладання всіх інгредієнтів, стакан акуратно прибрати, а блюдо на 1 годину поставити в холодильник.
РАДА: Ріпчасту цибулю наділений доволі гострим смаком, який не кожному до вподоби. Однак відсутність овоча робить блюдо сухим і прісним. Щоб позбутися від зайвої гостроти, потрібно нашаткувати цибулю, ошпарити масу окропом, а потім відразу залити холодною водою.
Можливо вам припаде до смаку рецепт гранатовий браслет з волоським горіхом.
Гранатовий салат – рецепт
Дане блюдо має розширений список продуктів, після змішування яких виходить справжній гранатовий браслет. Смачний святковий салат, який, до того ж, має в своєму складі багато корисних речовин і вітамінів.
Інгредієнти (на 4 порції):
- М’ясо курки – 360 г;
- Картопля – 190 г;
- Буряк – 170 г;
- Морква – 140 г;
- Яйця курячі – 4 штуки;
- Лук – 110 г;
- Гранатові зерна – 160 г;
- Горіх волоський – 80 г;
- Пісне масло – 45 мл;
- Майонез – 140 г;
- Сіль – 9 г;
- Перець запашний – 6 м
Як зробити гранатовий браслет салат:
- Відварити миті коренеплоди. Після приготування, очистити коренеплоди і натерти в різні тарілки.
- Зварити м’ясо до готовності, підсолити бульйон і додавши лавровий лист. Розібрати готове філе на волокна.
- Цибуля ріпчаста очистити і порізати на дрібні кубики, потім обсмажити на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
- Курячі яйця зварити до готовності, охолодити, очистити і подрібнити.
- Гранат відокремити від шкірки, вийняти зерна.
- Горіхи підсушити на сковороді, потім нарубати дрібними шматочками.
- Збираючи салат, потрібно мазати шари соусом, а також, при необхідності, трохи присипати сіллю і запашним перцем. В середині має бути отвір, яке можна зробити, поставивши туди стакан.
- Черговість шарів: філе; морква; картопля; смажену цибулю; яйця; горіхи; буряк; гранатові зерна.
- Після оформлення дістати склянку і прибрати закуску на 2 години в холодильник.
РАДА: Для того щоб буряк зберегла колір при варінні без шкірки, необхідно в воду додати половину столової ложки оцту. А якщо шкірку не знімати, то колір збережеться сам собою. Якщо буряк дещо не доварити, то варто злити гарячу воду і залити холодну. Від зміни температур коренеплід дуже швидко розм’якшиться.
Рекомендуємо спробувати також рецептуру приготування гранатового браслета без курки.
Рецепт і приготування салату гранатовий браслет
Зазвичай в складі страви знаходиться відварна курка, але наявність копченого філе допоможе зробити салат прекрасним за смаком, додасть пікантний смак серпанок.
Склад страви на (4 порції):
- Буряк – 140 г;
- Картопля – 180 г;
- Морквина – 130 г;
- Цибуля салатна – 110 г;
- Копчене куряче м’ясо – 310 г;
- 4 курячих яйця;
- Гранатові зерна – 120 г;
- Сіль – 4 г;
- Майонез – 120 мл.
Салат гранатовий браслет приготувати по кроках:
- Куряче філе нарізати кубиками.
- Коренеплоди помити, відварити. Потім очистити від шкірки, коли охолонуть і натерти на тертці.
- З цибулі зняти лушпиння і нашаткувати.
- Курячі яйця зварити до готовності, охолодити, очистити і натерти на тертці.
- З граната витягти зерна, прибрати білі плівки.
- Продукти укладати по черзі, просочуючи майонезом. Встановити в центр плоскої тарілки стакан, навколо якого формувати салат.
- Черговість збирання: копчене філе, картопля, цибуля, морква, яйця, буряк.
- Наверх викласти красиво зерна граната. Вийняти стакан.
Ми також радимо вам приготувати для прикраси вашого столу гранатовий браслет без горіхів.
Салат браслет гранат з грибами
Те, що в даному варіанті салату додані гриби, ні скільки не погіршує смак, а, навпаки, робить закуску цікавіше. Прекрасна альтернатива поднадоевшим страв.
Необхідні продукти на 4 порції:
- Копчена курка – 290 г;
- Солоні гриби – 180 г;
- Сир – 90 г;
- Ядра волоських горіхів – 75 г;
- Яйця – 5 шт;
- Варена буряк – 130 г;
- Лук ріпка – 110 г;
- Зерна граната – 140 г;
- Майонез – 95 мл.
Процес приготування:
- Підготовлені продукти укладати шар за шаром, між якими повинен знаходитися майонез. Форму браслета допоможе зробити стакан або фужер, поставлений в центр тарілки, навколо якого збираються шари салату.
- Порізати копчену курку розділити на невеликі сегменти і викласти першим шаром.
- Ріпчасту цибулю почистити і нарізати дрібно, покласти другим шаром.
- Мариновані гриби подрібнити необхідності. Вони знадобляться для третього шару. Добре підійдуть мариновані печериці.
- Яйця відварити круто, очистити і потерти на тертці. Розподілити рівномірно на грибному шарі.
- Волоські горіхи обсмажити на сухій сковорідці, а після нарубати дрібно ножем і посипати яйця.
- Сир краще брати твердих сортів, подрібнити його через отвори терки і викласти в салат.
- Варену буряк почистити і натерти на тертці, викласти на закуску.
- Гранатові зерна акуратно витягнути з плоду, прикрасити салат.
- Настояти блюдо в холодильнику пару годин. Перед самою подачею витягти склянку.
Як зробити гранатовий браслет
«Фруктів багато не буває» – девіз цього салату. Хто не любить насичені солодкі відтінки тропічних плодів упереміш з курячим м’ясом? Готуватися блюдо швидко, тому можна порадувати закускою нежданих гостей.
Склад страви (на 4 порції):
- Копчене філе курки – 320 г;
- Мариновані ананаси – 170 г;
- Сметана – 90 мл;
- Солодка кукурудза (консерви) – 140 г;
- Свіжі печериці – 190 г;
- Гранатові зерна – 160 г;
- Пісне масло – 55 мл;
- Сіль – 8 г;
- Курячі яйця – 4 штуки.
Процес приготування:
- Збираючи салат, потрібно мазати шари сметаною. В середині має бути отвір, яке можна зробити, поставивши туди стакан.
- Куряче філе нарізати на кубики, викласти першим шаром.
- Кукурудзу відкинути на друшляк, дочекатися поки стече рідина і розсипати на м’ясний шар.
- Помити печериці, зачистити і нарізати на кубики. Обсмажити гриби на сковороді, з олією і додаванням солі. Остудити і відправити в салат.
- Шматочки ананасів дістати з маринаду і нарізати кубиками, викласти четвертим шаром.
- Зварити яйця до готовності, очистити і натерти в салат.
- З граната акуратно витягнути зерна і прикрасити ними закуску.
- Прибрати стакан і подавати салат гостям.
Гранатовий браслет виходить дуже ситним, за рахунок вмісту продуктів, багатих білками і вуглеводами. М’ясний салат сподобається тим, хто любить незвичайні страви, а гарна подача викличе захват.
Описуючи рецепти салату гранатовий браслет – скільки сторінок можна створити в книзі рецептів невідомо, адже варіацій безліч! Ви також можете спробувати цікавий рецепт приготування гранатового браслета з ананасами.