М’ясо або птах в мультиварці виходить дуже ніжним і легко відходить від кісток.
Принадність використання мультиварки для мене полягає в тому, що влітку в будинку не жарко від нудиться на вогні м’яса, а взимку не потіють вікна від киплячої каструлі.
В даному фоторецепти мова піде про холодець в мультиварці з курки. Прекрасний рецепт для господині, яка цінує свій час і любить смачно нагодувати сім’ю.
Чим холодець відрізняється від холодцю? Холодець варять з м’яса з великою кількістю свинячих і яловичих кісток, в яких міститься желеобразующіе речовина. Варять холодець довго – від 6 до 10 годин. Холодець ж готують з більш пісних продуктів – курки, індички, риби, мови. У ненасичений бульйон додають харчовий желатин і заправляють заливне овочами, зеленим горошком, кукурудзою, зеленню і іншим. Ця страва більше підходить для святкового столу.
У моєму випадку те, що вийде в підсумку, можна назвати і заливним, і холодцем, такий курячий холодець з желатином =) Загалом, назва не настільки важливо.
Курячий холодець в мультиварці – це просто і це смачно! До того ж, кількість калорій в рази менше, ніж у свинячому холодець.
Курячий холодець в мультиварці – інгредієнти:
- Курячі грудки без шкіри – 1200 г
- Курячі лапки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 г (1 великий)
- Морква – 150 г
- Желатин – 1 пакетик на 0,5 л води
- Горошок консервований – 1 банка
- Часник – за смаком
- Сіль, лавровий лист – за смаком
Обсяг чаші моєї мультиварки 4,5 літра.
Покроковий рецепт приготування курячого холодцю або заливного з курки в мультиварці
Курячі грудки слід ретельно вимити.
Курячі лапки очистити, зрізати кінчики і замочити в холодній воді на 2-3 години.
Укладаємо в мультиварку курку, цибулю, моркву, часник, лавровий лист. Солимо.
Наливаємо води рівно стільки, щоб покрити інгредієнти. Включаємо гасіння на 5 годин.
У процесі приготування:
Після закінчення програми курку і овочі виймаємо з мультиварки і охолоджуємо до такої температури, щоб можна було розбирати м’ясо руками. Я вважаю за краще нарізати кубиками, але можна і просто порвати на волокна. Курячі лапки я також використовую, ретельно вибираючи кісточки.
Цибулю і часник викидаю, нарізаю моркву.
Бульйон слід процідити через сито, зняти жир. Пакетик желатину розчиняю в невеликій кількості бульйону і змішую з іншим бульйоном.
Тепер починаємо заливати: цілковита імпровізація. Хочу тільки зауважити, що м’ясо з овочами і бульйон слід чергувати шарами, а не заливати все відразу. В іншому випадку в окремих місцях можуть вийти дірочки без желе.
Все відбувається приблизно так:
Аналогічно заливаємо іншу курку та овочі. Прекрасно підійде більш плоска і широка посуд, буде дуже красиво виглядати. Холодець слід прибрати в холодильник найкраще на ніч.
Щоб витягти курячий холодець з желатином з форми, її слід поставити в гарячу воду на пару хвилин. Не потрібно тримати довго, інакше наш холодець попливе.
Усередині ось так:
Калорійність заливного з курки в мультиварці на 100 грам = 103 ккал
- Білки – 13 г
- Жири – 5 г
- Вуглеводи – 1 г
Час приготування: 5 годин
Рейтинг 5.0 55 відгуків
Як бачите, дорогі читачі, низькокалорійний курячий холодець в мультиварці відмінно підійде і для вечері. У ньому практично немає вуглеводів і дуже багато білка.
Смачного!
Підписуйтесь на оновлення і приблизно кожні 2 дня ви будете отримувати на свою поштову скриньку нові рецепти низькокалорійних страв і нові поради для зниження ваги! Чекаю вас знову в гості з нетерпінням, друзі!
З повагою, Наталі